Шашлик з курки на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви плануєте посмажити на природі курочку і якраз в пошуку нових ідей для маринаду, тоді не проходите мимо! Я покажу, як зробити шашлик з курки на пиві з аджикою. Просто, швидко і смачно!
Я додаю в маринад домашню аджику, щоб надати пікантності. Ви можете замінити її кетчупом, наприклад. Алкоголь в процесі смаження випаровується, а ось смак пива залишається досить відчутний. Так що якщо ви готові до експериментів, запам'ятовуйте рецепт!
- Курка - 1 кілограм
- Пиво - 300 мілілітрів
- Аджика - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
У мене на мангалі будуть гомілки, але ви можете використовувати будь-які частини курки, які вам подобаються.
Курку вимийте, обсушити, додайте сіль і перець за смаком. Можна використовувати улюблені спеції або сушені трави.
Додайте трохи аджики і все як слід перемішайте.
Викладіть курку в зручний контейнер і влийте пиво. Залиште маринуватися на 5-6 годин.
Коли вугілля готові, викладіть курку на решітку.
І відправте на мангал.
Курку необхідно смажити не менше 35-45 хвилин (в залежності від розміру шматочків і спека), щоб вона як слід приготувалася.
Апетитна скоринка і неймовірний смак. Пригощайтеся!