Маринад для курки шашлик
(покроковий рецепт з фото)
У літній період багато діляться вдалими рецептами маринадів для шашликів. Маринадів велике різноманіття, головне підібрати за смаком. Сьогодні розповім вам, як приготувати маринад для курки (шашлик).
З таким маринадом курка виходить дивно соковитою і м'якою, а також має неповторний смак.
Важливо відмітити, що такий маринад готується швидко, але головне дати м'ясу добре промаринуватися.
Грецький йогурт можете замінити на будь-який інший нежирний йогурт, а також додати або прибрати спеції на ваш смак.
Подавайте шашлик з коржем або лавашем і салатом зі свіжих помідорів.
Смачного!
- Грецький йогурт - 1 Склянка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 6 зубчиків (вичавити через прес)
- Перець червоний - 1 Ст. Ложка (пластівцями)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1/8 чайних ложки
- Мелений тмин - 1/2 чайних ложки
- Курячі стегна - 1 кілограм (без кістки)
- Кетчуп томатний - 2 Ст. Ложки
1
Приготуйте маринад, змішавши йогурт і всі спеції з переліку.
2
У миску з маринадом покладіть м'ясо птиці і залиште маринуватися від 2 до 8 годин.
3
Розігрійте мангал, надіньте м'ясо на шампура і смажте до готовності.