Шашлик з курки (маринад з оцтом)
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва стане родзинкою вашого барбекю! Доведеться трохи попрацювати, але зате ви можете бути впевненими в тому, що жоден гість не піде без захоплення від вашого шашлику!
Рецепт, як приготувати шашлик з курки з маринадом з оцту був придуманий для випадку, коли немає часу чекати ніч щоб промаринувати м'ясо, а на шашлики вийти дуже хочеться. Оцет за короткий час розм'якшити м'ясо, зробить його ніжним і соковитим. Ви, звичайно, можете залишити і на ніч, але якщо немає часу чекати, то цей рецепт для вас.
Навесні і влітку попит на рецепт шашлику дуже високий, тому скликайте друзів і пробуйте приготувати курку таким ось способом.
- Куряче філе - 220 грам
- Терта апельсинова цедра - 1/4 чайних ложки (в маринад)
- Апельсиновий сік - 30 мілілітрів (в маринад)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (в маринад)
- Соєвий соус - 3/4 Ст. Ложки (в маринад)
- Тертий імбир - 1, 5 чайних ложки (в маринад)
- Рисовий винний оцет - 1, 5 чайних ложки (у маринад)
- Кунжутну олію - 1/2 чайних ложки (в маринад)
- Болгарський перець - 1 штука
- Свіжі гребінці - 10 штук (посолити і поперчити; по бажанню)
- Стебло селери - 1/2 штуки
- Ананас - 1 штука
1
Починаємо з приготування маринаду. Всі інгредієнти для нього ми змішуємо в мисці, щоб вийшла однорідна маса. Накриваємо і залишаємо на час.
2
Далі беремося за основний інгредієнт. Моєму наше філе, нарізаємо його на кубики (приблизно по 4 см сторона). Перекладаємо філе в посуд з маринадом, перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин, періодично перевертаючи шматочки. Примітка: можна також приготувати і замаринувати курку з вечора, а вранці приготувати її.
3
Далі зливаємо рідину, залишаючи маринад.
Нарізаємо перець, гребінці, селера і ананас на шматочки, не менше 2.5 см, і нанизуємо на шампури, чергуючи з куркою.
Нарізаємо перець, гребінці, селера і ананас на шматочки, не менше 2.5 см, і нанизуємо на шампури, чергуючи з куркою.
4
Смажимо до готовності на вугіллі.
Смачного!
Смачного!