Шашлик свинячий в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів маринування м'яса для шашлику існує незліченна кількість, але саме для свинини, на мій погляд, дуже добре підходить пиво - шашлик зі свинини в пиві виходить дуже пікантним і в той же час соковитим, ароматним… Спробуйте самі!
Щоб приготувати смачний шашлик зі свинини в пиві, потрібно запастися хорошим шматком свинячої шиї, якісним світлим пивом (бажано брати напій міцніше) і… терпінням, бо третій основний компонент цього шашлику - тертий лук. Поплакати трошки доведеться, але зате результат перевершить всі очікування!
- Шия свиняча - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штуки
- Пиво світле - 0, 5 L
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Пряні трави - - За смаком (естрада, душа, розмарин і т.Д.)
- Сіль - - За смаком
Свинячу шию (дуже ніжне м'ясо, прекрасно підходить як для плову, так і для шашлику) потрібно добре вимити під проточною водою, трохи обсушити серветками і нарізати на невеликі, приблизно 3, 5х3, 5 см, шматочки. Укласти в каструлю.
Ріпчасту цибулю почистити і або натерти на тертці, або подрібнити в блендері. Чим соковитіше цибулю, тим краще.
Викласти цибулю в каструлю з м'ясом, додати спеції, подрібнений часник, залити пивом і гарненько перемішати.
Закрити кришкою і в холод годин на 5 як мінімум. Ідеально - на ніч.
Закрити кришкою і в холод годин на 5 як мінімум. Ідеально - на ніч.
Перед насадкою на шампури, каструлю хоча б годину потримати в теплі. Потім вміст перемішати, кожен шматочок постаратися звільнити від лушпиння кашки (вона може горіти і обвуглюватися в свинячому жирі) і нанизати на шампури або вкласти на решітку.
Посолити і запікати, періодично повертаючи шампури навколо своєї осі і поливаючи м'ясо тим же пивом (якщо, звичайно, його ще не випили, поки маринувалося м'ясо).
Посолити і запікати, періодично повертаючи шампури навколо своєї осі і поливаючи м'ясо тим же пивом (якщо, звичайно, його ще не випили, поки маринувалося м'ясо).
Є з зеленню, свіжим хлібом і шашличним соусом, запивати пивом або вином, гурчати, плямкати, облизувати пальці і просити добавки!