Шашлик свинячий
(покроковий рецепт з фото)
Вірменська кухня
,
Кавказька кухня
,
Грузинська кухня
,
Азербайджанська кухня
,
Абхазька кухня
,
Осетинська кухня
Невід'ємна частина майже кожного відпочинку на природі - то шашлик. Його можна готувати з будь-якого м'яса, але мій улюблений - свинячий шашлик. Мало хто відязикаться від ароматного і пряного шматочка м'яса з димком.
Свинячий шашлик готувати дуже просто, сьогодні я розповім, як приготувати шашлик свинячий в маринаді з кмином і паприкою. Я люблю цей маринад: він додає м'ясу ніжний аромат, робить його пряним і м'яким. Щоб шашлик вийшов смачним і соковитим, потрібно строго дотримуватися рецептуру і дати м'ясу добре промаринуватися: як мінімум 5-6 годин. Ну а якщо час дозволяє, то м'ясо бажано залишити в маринаді на цілу ніч.
- Свинина - 700 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Орегано сушений - 2 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
- Лимонний сік - 4 Ст. Ложки
- Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1
М'ясо промийте та висушіть, наріжте шматочками і складіть у велику миску. Чистий цибулю, часник і поріжте: цибулю - кільцями, часник - дрібними кубиками, додайте до м'яса.
2
Приправити сіллю і poperčite, додайте орегано, лимонний сік, рослинне масло і оцет. Гарненько все перемішайте. Складіть м'ясо в герметичний пакет і поставте маринуватися в холодильник на 5-6 годин.
3
Розпаліть мангал - і можна нанизувати м'ясо на шампури. Шматочки м'яса чергуйте з кільцями цибулі, він додасть аромат і солодку нотку м'яса. М'ясо смажиться від 15 хвилин 30 хвилин в залежності від розміру шматочків і кількості спека в мангалі.