Самса з готового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте справжню узбецьке блюдо, а саме - самсу з листкового тіста з м'ясною начинкою. Щоб спростити собі задачу, рекомендую використовувати вже готове тісто. В іншому все гранично просто.
До вашої уваги - простий рецепт приготування самси з готового тіста. Використовуйте виключно листкове дріжджове тісто, щоб ваша випічка вийшла пишною і багатошарової. М'ясо підійде будь-який, яке буде вам доступно. Вдалого приготування!
- М'ясо - 800 грам (баранина або яловичина)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Тісто листкове дріжджове - 1 штука (упаковка )
- Зіра і koriandr - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Жовток - 1 штука
- Картопля варена - 1 штука (очищений)
З'єднайте м'ясо з подрібненою цибулею і тертим картоплею. Ретельно перемішайте, додавши спеції.
Тісто розгортаємо і поділяємо на рівні шматочки. Кожен розгортаємо в тонкий корж, по центру викладаємо м'ясну начинку.
Формуємо самсу. Загортаємо краї тіста до центру, защипуємо пальцями. Змащуємо тісто жовтком, присипаємо перцем.
Перекладаємо самсу на деко, застелений папером для випічки. Випікаємо 30 хвилин в духовці, температура 200 градусів.
Смачного!