Салат з картоплі з копченою горбуша
(покроковий рецепт з фото)
Мене пригостили горбушей гарячого копчення, захотілося зробити з неї якусь смачна страва, трохи погортавши свій блокнот знайшов рецепт, як приготувати салат з картоплі з копченою горбуша.
Копчена горбуша - дуже смачна рибка, її можна подати як окрему закуску, нарізавши невеликими шматочками, а можна використовувати для приготування дуже багатьох страв (салатів, гарнірів, бутербродів, різних закусок та інше). Насичений копчений смак відмінно доповнює звичайний відварну картоплю, з ним салат виходить ситним і поживним.
- Картопля - 4 штуки (відварений в мундирах)
- Яйце - 5 штук
- Мариновані огірки - 2 штуки
- Горбуша копчена - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Майонез - За смаком
1. Спершу підготую цибулю: очищаю головку і нарізаю тонкими півкільцями, перекладаю його в миску і вливаю невелику кількість води і пару крапель оцту.
2. Картопля в мене вже відвареної, очищаю його від шкірки і натираю на крупній тертці. Укладають нижнім шаром на блюдо, трохи солю.
3. Яйця відварні очищаю і відділяю білки від жовтків, білки подрібнюю на тертці і посипаю поверх картоплі.
4. Змащую курячий білок майонезом і посипаю сіллю.
5. Маринована цибуля отжимаю і половину викладаю на яйця з майонезом.
6. Мариновані огірочки натираю на крупній тертці або нарізаю дрібною соломкою, укладаю на блюдо.
7. Викладаю майонез і змащую його тонким шаром.
8. Копчену рибу поділяю на шматочки, прибираю все дрібні кістки і розминають виделкою, укладаю поверх шару з огірками.
9. Другу половину маринованої цибулі викладаю на рибу і поливаю майонезом.
10. Жовтки натираю на тертці і посипаю ними блюдо, прикрашаю петрушкою і наполягаю салат 20-30 хвилин в холодильнику.