Рецепт Горбуша фарширована фото

Горбуша фарширована
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід, Новий рік
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Якщо ви хочете вразити гостей смачним і оригінальним блюдом або просто зробити невеличкий сюрприз своїм рідним на обід або вечерю, то кращої ідеї ніж горбуша фарширована вам точно не знайти.


Хочу запропонувати вам відмінний рецепт приготування горбуші фаршированої, незважаючи на те, що він досить простий, рибка з ним виходить неймовірно смачна. В якості начинки ми тут будемо використовувати морква, цибуля та гриби, - всі ці інгредієнти ідеально доповнюють смак горбуші і роблять її дуже соковитою і ніжною. А оскільки рибка запікається цілком, то крім приголомшливого смаку у неї ще й вельми гарний зовнішній вигляд - приготуйте таке блюдо до свята, і гості залишаться в повному захваті. Ну а якщо ви вирішите зробити горбушу фаршировану в домашніх умовах до сімейної вечері, то радості ваших близьких точно не буде меж, повірте мені.

  • Горбуші - 1 штука
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Крем - 50 грам
  • Зелень свіжа - 30-40 грам (кріп, петрушка)
  • Масло рослинне - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
горбуша фарширована - фото крок 1
Для початку необхідно випатрати рибу, видалити зябра, чешую, хребет і реберні кістки, ретельно промити горбушу під проточною водою і висушити її за допомогою паперових серветок. Овочі також очищаємо, гриби промиваємо.
горбуша фарширована - фото крок 2
Нагріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і терту моркву до золотистого кольору.
горбуша фарширована - фото крок 3
В іншій сковороді також розігріваємо олію і викладаємо в нього нарізані гриби, смажимо їх, поки з грибів не втече зайва волога.
горбуша фарширована - фото крок 4
Тепер змішуємо обсмажені овочі і гриби, додаємо до них сіль і подрібнену зелень, перемішуємо все. Коли начинка охолоне, викладаємо її всередину горбуші і зшиваємо її черевце нитками, роблячи велику відстань між стібками.
горбуша фарширована - фото крок 5
Змащуємо горбушу з усіх боків сметаною і посипаємо її меленим перцем, викладаємо рибу на змащений олією лист.
горбуша фарширована - фото крок 6
Відправляємо деко в духовку і запікаємо горбушу 30-40 хвилин на помірному вогні (до золотистої скоринки). Тепер потрібно дочекатися, коли риба охолоне, і прибрати з неї нитки. Горбуші готовий, залишається тільки прикрасити її і подати до столу. Смачного!

Схожі рецепти