Рецепт Горбуша фарширована фото

Горбуша фарширована
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід , Новий рік
Гарячі страви , Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви хочете вразити гостей смачним і оригінальним блюдом або просто зробити невеличкий сюрприз своїм рідним на обід або вечерю, то кращої ідеї ніж горбуша фарширована вам точно не знайти.


Опис приготування:

Хочу запропонувати вам відмінний рецепт приготування горбуші фаршированої, незважаючи на те, що він досить простий, рибка з ним виходить неймовірно смачна. В якості начинки ми тут будемо використовувати морква, цибуля та гриби, - всі ці інгредієнти ідеально доповнюють смак горбуші і роблять її дуже соковитою і ніжною. А оскільки рибка запікається цілком, то крім приголомшливого смаку у неї ще й вельми гарний зовнішній вигляд - приготуйте таке блюдо до свята, і гості залишаться в повному захваті. Ну а якщо ви вирішите зробити горбушу фаршировану в домашніх умовах до сімейної вечері, то радості ваших близьких точно не буде меж, повірте мені.

  • Горбуші - 1 штука
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Крем - 50 грам
  • Зелень свіжа - 30-40 грам (кріп, петрушка)
  • Масло рослинне - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
горбуша фарширована - фото крок 1
Для початку необхідно випатрати рибу, видалити зябра, чешую, хребет і реберні кістки, ретельно промити горбушу під проточною водою і висушити її за допомогою паперових серветок. Овочі також очищаємо, гриби промиваємо.
горбуша фарширована - фото крок 2
Нагріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і терту моркву до золотистого кольору.
горбуша фарширована - фото крок 3
В іншій сковороді також розігріваємо олію і викладаємо в нього нарізані гриби, смажимо їх, поки з грибів не втече зайва волога.
горбуша фарширована - фото крок 4
Тепер змішуємо обсмажені овочі і гриби, додаємо до них сіль і подрібнену зелень, перемішуємо все. Коли начинка охолоне, викладаємо її всередину горбуші і зшиваємо її черевце нитками, роблячи велику відстань між стібками.
горбуша фарширована - фото крок 5
Змащуємо горбушу з усіх боків сметаною і посипаємо її меленим перцем, викладаємо рибу на змащений олією лист.
горбуша фарширована - фото крок 6
Відправляємо деко в духовку і запікаємо горбушу 30-40 хвилин на помірному вогні (до золотистої скоринки). Тепер потрібно дочекатися, коли риба охолоне, і прибрати з неї нитки. Горбуші готовий, залишається тільки прикрасити її і подати до столу. Смачного!

Схожі рецепти