Горбуша маринована
(покроковий рецепт з фото)
Справжні любителі рибки та інших морепродуктів повинні по достоїнству оцінити цей простий рецепт горбуші маринованої, адже з ним рибка виходить настільки смачною, що розходиться моментально.
Серед усього достатку рецептів маринування риби досить важко знайти дійсно хороший, тому я хочу поділитися з вами своїм улюбленим способом, перевіреним часу і домашніми, і розповісти, як зробити горбушу мариновану. На мій погляд, тут є те ідеальне поєднання спецій, сіль і пісочний, з яким рибка виходить просто дивовижна. Так що якщо у вас немає свого напрацьованого способу, я пропоную вам спробувати цей простий рецепт горбуші маринованої, сподіваюся, він сподобається вам так само, як і мені.
- Горбуші - 1-1, 2 кілограма (вага без голови)
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Перець запашний горошком - 12 штук
- Лавровий лист - 4 штуки
- Приправа для риби - 20-30 грам (цикорій)
- Гвоздика - 4 штуки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Вода кип'ячена холодна - 1/3 склянки
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Отже, для початку дістаємо горбушу розморожувати і, коли вона буде ще тверда всередині, але вже м'яка зовні, очищаємо її від луски під холодною водою за допомогою гострого ножа. Потім розрізаємо рибу на шматки шириною в 1, 5 см і залишаємо до повної розморожування.
Далі розминаємо в ступці 6 горошин запашного перцю і змішуємо їх з сіллю, цукром і розламав на невеликі шматочки лавровим листом (1 шт). Промиваємо горбушу під проточною водою і по черзі мачає кожен шматок в приготовлену суміш.
Викладаємо рибу шарами з глибокий посуд і ставимо на 40 хвилин під прес.
Після закінчення часу необхідно змішати в мисочці приправу для риби, подрібнений запашний перець (6 шт), розламаний лавровий лист (2 шт), корицю і гвоздику (3 шт).
Тепер беремо скляну банку (1, 5 L), обдаємо її крутим окропом, на дно кидаємо 1 гвоздику і один лавровий лист. Потім починаємо шарами викладати рибу, по 1-2 шматочка кожен шар.
Кожен шар пересипаємо приготований сумішшю спецій.
Частину, що залишилася суміш спецій пересипаємо в чисту банку, вливаємо в неї воду, додаємо оцет і рослинне масло, повільно все перемішуємо. Заливаємо отриманою рідиною рибу в банку, закриваємо її капроновою кришкою і залишаємо так при кімнатній температурі на 2 годину, потім ще на 3 години ставимо рибу в холодильник.
Власне кажучи, вже через 5 годин маринування горбушу можна сміливо пробувати. Приємного всім апетиту!