Роли з копченою горбуша і кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Любителі японської кухні зможуть побалувати себе смачними ролами домашнього виробництва. Готуються вони з додаванням крабових паличок, копченої горбуші, сирного сиру, свіжого огірка і кунжуту.
Любителі японської кухні можуть легко побалувати себе смачними, ситними і головне - свіжоприготовленими ролами. Начинка в даному рецепті проста: свіжий огірок, риба, крабові палички і сир. Готуються вони близько години (з урахуванням приготування рису).
- Мал - 200 грам
- Горбуші - 100 грам (або червона риба)
- Крабові палички - 2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Вершково-сирний сир - 100 грам
- Кунжут - 20 грам
- Норі - 3 штуки
- Рисовий оцет - 30 грам
- Соєвий соус - 100 грам
1. Поки ми будемо готувати начинку, потрібно відварити рис. Промиваємо рис 6-8 раз, поки вода не стане прозорою. Потім заливаємо його водою в розрахунку 1к1 і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, варимо до готовності на слабкому вогні.
2. Готовий рис викладаємо в ємність для охолодження і поливаємо рисовим оцтом (з розрахунку, вказаного на упаковці). Даємо рису охолонути, після чого беремо рогожу, викладаємо норі і на лист розподіляємо рис. Не забудьте намочити руки, щоб рис не прилипав і добре піддавався ліплення.
3. Викладаємо на крайню сторону нашу начинку: нарізану рибу, огірок, крабову паличку і сир.
4. Тепер починаємо закручувати класичним способом.
5. Надаємо форму і нарізаємо на частини. Не забудьте змочити ніж, щоб роли добре різалися.
6. Другу частину я вирішила приготувати з тієї ж начинкою, тільки з кунжутом. Норі завернула в середину.
7. Кожну частину потрібно вмочити в кунжуті.
8. Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло дві хороші порції або три середні.
9. Додайте імбир і васабі до смаку.
10. Вибирайте будь-яку начинку на ваш смак і насолоджуйтеся свіжоприготовленими ролами!