Роли з копченою куркою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні японська кухня і роли зокрема міцно увійшли в наш раціон. Існують десятки рецептів їх приготування. Хочу поділитися варіантом, який мені особливо припав до смаку.
Влаштуємо день японської кухні і приготуємо роли з копченою куркою. Для початку відваріть рис і змішайте його з заправкою з оцту, сіль і пісочний. Поки він буде остигати, поріжте огірок і копчену курку. На лист норі викладіть шар рису. А потім начинку - копчену курку, огірок і сир. Поверніть норії з начинкою у вигляді рулету і розріжте на частини. Роли подавайте на стіл з соєвим соусом і васабі. Смачного!
- Мал - 200 грам
- Копчена курка - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Огірок - 1 штука
- Норі - 4 штуки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
Відваріть рис до готовності. Поріжте соломкою огірок і копчену курку.
Змішайте в мисці оцет, цукор і сіль. Прогрійте суміш в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини, щоб цукор і сіль розчинилися, і змішайте її з рисом. Охолодіть рис до кімнатної температури.
На лист норі викладіть шар рису.
А потім начинку - копчену курку, огірок і сир. Поверніть норії з начинкою у вигляді рулету і розріжте на частини. Роли готові до подачі. Не забудьте подати до роллам соєвий соус і васабі.