Булочки з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Хотілося б поділитися з вами простим рецептом, як приготувати булочки з кунжутом, які чудово підходять для перших страв, а також в якості основи під бургери, наприклад.
Ці приголомшливі булочки з кунжутом нейтральні за смаком, так що їх можна подавати на сніданок з джемом, наприклад, шоколадною пастою або ж з сиром, котлеткою. Тісто готується досить просто, а за допомогою техніки буде ще легше. Дуже рекомендую взяти на замітку цей рецепт, так як кунжут не тільки смачний, але і неймовірно корисний.
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1.5 чайних ложки
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. З'єднайте в глибокій мисці цукор і дріжджі, залийте теплим молоком і залиште хвилин на 10. Після додайте яйце, щіпку солі і просіяне борошно. Замісити однорідне тісто, додайте розм'якшене вершкове масло.
2. Тепер основне завдання - вимісити тісто так, щоб воно було повітряним.
3. Накрийте тісто чистим рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1.5-2 годину. Тісто за цей час має добре підійти.
4. Після гострим ножем наріжте на 12-14 шматочків однакового розміру.
5. З кожного скачайте акуратний кульку, який викладіть на деко, застелене пергаментом. Залиште булочки підійти ще хвилин на 30-40.
6. Змочіть трохи верх булочок водичкою (можна використовувати збитий жовток) і присипте кунжутом. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку.
7. Випікайте хвилин 20-25 до румяности. Ось такі апетитні булочки вийшли в результаті. Смачного!