Рецепт Гриссини з кунжутом фото

Гриссини з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Насіння, Кунжут
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На сніданок

Під час перегляду улюбленого фільму так приємно похрумтіти ароматними хлібними паличками, а ще з гриссини можна влаштувати відмінну вечірку, адже така випічка найкраща закуска до алкогольних напоїв.

В італійській кухні є багато дуже цікавих і смачних страв, які стали дуже популярні і у нас, а цей рецепт приготування гриссини з кунжутом поширився завдяки піцеріях і кафе, де цю випічку подають як закуску. Їх можна так само купити в магазині, а можна, і це найкращий варіант, приготувати самостійно, адже це абсолютно не складно, повірте мені. Зробіть їх з сиром, кмином, зеленню, маком або, як в цьому рецепті, з кунжутом, з будь-якими добавками або без них такі палички виходять шалено смачними і ароматними. Ну а якщо у вас намічається зустріч старих друзів, то без цього простого рецепту гриссини з кунжутом вам не обійтися - вони і до вина відмінно підходять, і з чайком дуже навіть добре йдуть.

  • Борошно - 300 грам
  • Вода - 130 мілілітрів
  • Дріжджі швидкодіючі - 5 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Масло оливкове - 8 Ст. Ложок(4 - в тісто, 4 - скропити гриссини )
  • Кмин - 2 чайних ложки
  • Паприка солодка мелена - 2 чайних ложки
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
гриссини з кунжутом - фото крок 1
Для початку приготуємо тісто для гриссини. Отже, нагріваємо воду (приблизно до 40 градусів) і розчиняємо в ній дріжджі. До цієї суміші додаємо сіль, цукор, оливкова олія, всипаємо борошно і замішуємо м'яке і еластичне тісто.
гриссини з кунжутом - фото крок 2
Майже готове тісто поділяємо на 2 рівні частини, в одну всипаємо кмин і паприку, в другу нічого не додаю.
гриссини з кунжутом - фото крок 3
І тепер гарненько вимішуємо кожну частину, накриваємо миску з тістом рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
гриссини з кунжутом - фото крок 4
Після закінчення часу обминали тісто і знову ставимо його в тепло ще на 30-40 хвилин.
гриссини з кунжутом - фото крок 5
Ось тепер можна продовжити приготування. Беремо першу половину тіста і розгортаємо її в пласт товщиною близько підлозі сантиметри. Нарізаємо на смужки, те ж саме повторюємо і з другою половиною тіста.
гриссини з кунжутом - фото крок 6
Деко застилає пергаментом, скручуємо смужки тесту жгутиком і викладаємо на деко, залишаємо в теплі на 15-20 хвилин.
гриссини з кунжутом - фото крок 7
Потім скроплюємо їх оливковою олією, посипаємо кунжутом і сіллю. Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо 8-10 хвилин. Тепер наші гриссини готові, приємного апетиту!

Схожі рецепти