Італійські гриссини
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткі закусочні палички з травами і чорним кунжутом хочу навчити вас піч. Це не складно, так що з процесом впорається навіть новачок на кухні. Рекомендую взяти на замітку рецепт кожному!
Покажу вам поетапно, як приготувати італійські гриссини. Відразу хочу сказати, Його користувачі в тесті можна будь-які трави, які вам до душі, а кунжут при бажанні замінити маком, наприклад, пармезаном або крупною сіллю. Подавати такі палички можна з першими стравами, а також просто як закуску.
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Трави і кунжут - За смаком
1. У невеликій кількості теплої води розведіть дріжджі. Дайте постояти хвилин 5-10.
2. Додайте воду, що залишилася, мідь, сіль і просіяне борошно (можна, можливо 1/2 склянки цільнозерновий).
3. Влийте оливкове масло і ретельно перемішайте до однорідності.
4. Накрийте миску плівкою або чистим рушником і залиште в теплі на годину-півтора.
5. Тісто має добре підійти.
6. Розділити тісто 4 частини. Кожну присипте сушеними травами і ретельно вимішайте до однорідності.
7. Розкачайте трохи тісто і наріжте його тонкими смужками.
8. Присипте кунжутом, загорніть трохи спіралькою і викладіть на деко, застелене пергаментом.
9. Запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, до rumyanosti 10 хвилин.