Домашні італійські макарони (локшина)
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт дуже смачних макаронів в домашніх умовах. Будинки якісні макарони приготувати дешевше ніж купити в магазині.
Кількість порцій: 3-4
- Борошно пшеничне - 800 грам (звичайна або з твердих сортів пшениці)
- Яйця - 8 штук
Насипаємо борошно в велику миску або на стіл. По центру робимо невелике заглиблення, розбиваємо туди курячі яйця. Змішуємо борошно з яйцями, поступово забираючи борошно з країв, до однорідної маси. Місимо тісто вручну.
Викладаємо готове тісто на присипану борошном поверхню. Тильною стороною долоні розгортаємо тісто рухом "від себе" . Розкачуємо і звертаємо. Так продовжуємо близько 8-10 хвилин. Тісто має стати гладким.
Готуємо машинку для приготування макаронів. Встановлюємо валики в найширший відсік. Тепер потрібно розділити тісто на кілька частин. Розкачуємо кожну частину товщиною не більше 1 см. Пропускаємо тісто крізь валики, складаємо в 3 рази і знову пропускаємо через машинку. Повторюємо цю дію кілька разів. Періодично звужує відстань між валиками і знову пропускаємо тісто.
Феттучині - пропускаємо тісто через широкі леза. Üçün Tonnarelli макаронних виробів - користуємося вузькими лезами. Макарони паппарделле нарізаємо короткими і широкими.
Вийшли відмінні макарошки)