Домашні макарони
(покроковий рецепт з фото)
Хтось може подумати, що макарони простіше купити в магазині. Але домашня локшина з яєчного тіста в рази смачніше! Подавати її можна з будь-якими м'ясними або овочевими соусами. Я поділюся рецептом з томатами!
Як приготувати домашні макарони: в рецепті важливо дотримуватися правильні пропорції. З 1 яйце беремо 70 грам пшеничного борошна і 30 грам цільнозерновий.
Приготовану локшину можна варити відразу ж, а можна зберігати в паперових пакетах до 7 днів.
Якщо ви вже вмієте готувати соус болоньєзе або будь-який інший, то прекрасний вечеря у вас в кишені.
- Яйце - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 280 грам
- Борошно цільнозернове - 120 грам
- Часник - 0, 5 зубчики (для соусу)
- Помідори - 8 штук (для соусу)
- Зелень - 0, 5 пучка
- Пармезан - За смаком (або будь-який інший твердий сир)
1. Яйця не потрібно збивати в піну, треба просто їх перемішати віночком.
2. Після цього відправляємо до яєць обидва види борошна. Замішувати тісто краще в комбайні, починаючи з маленької швидкості. Якщо ви замішує його руками, то доведеться витратити 15-20 хвилин, поки тісто не стане пружним і не перестане липнути до рук. Оберніть його харчовою плівкою і залиште в холодильнику на годину.
3. Для приготування соусу візьміть твердий сир, помідори, часник і зелень (петрушку або базилік).
4. Половину зубчики часнику дрібно порубати ножем і злегка обсмажте в олії на сковороді. Потім додайте половинки помідорів. Намагайтеся викласти їх зрізом вниз, щоб пустили сік. Вимкніть вогонь, коли помідори стануть трохи помаранчевими.
5. Коли тісто підлягало в холодильнику, розділіть його на 4 частини, ще раз вимісити руками кожну частину. Тісто має бути еластичним.
6. Кожен шматок тіста потрібно трохи розкачати, а потім пропустити через насадку для розкочування тіста (найбільшою товщини). Складіть навпіл і знову пропустіть через насадку, вже зменшуючи товщину отриманого шару.
7. Розгортати тісто необхідно до товщини 1, 5 мм, періодично посипаючи його борошном.
8. Готові розкатані листи тесту пропустіть через насадку для нарізки локшини. Завдяки тому, що тісто присипане борошном, локшина не злипалися між собою.
9. Якщо у вас немає спеціальних насадок, розкачайте тісто качалкою якомога тонше. Щоб було легше, починайте рух завжди з одного краю в одному напрямку (а не взад-вперед). Не забувайте присипати борошном.
10. Щоб зручно було нарізати локшину, довгу смугу переполовіньте і трохи розкачайте. Різати можна або звичайним ножем на дерев'яній дощечці, або ножем для піци під лінійку.
11. Макарони можна відразу починати варити. Воду добре посоліть (адже в тісто сіль не додавали), додайте столову ложку соняшникової або оливкової олії. У киплячу воду закиньте пасту. Варіть її 1, 5-2 хвилини, не більше.
12. Пару ложок води з-під макаронів вилийте в сковороду з томатами, поставте останню на маленький вогонь. Зварену пасту перекладіть в сковорідку. Додайте зелень і хвилину-дві потримайте так пасту, перемішуючи.
13. Викладіть пасту на блюдо, обов'язково присипте її пармезаном, в крайньому випадку - будь-яким іншим тертим твердим сиром. Виходить ну просто дивовижно!