Гриссини з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 30
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Давайте приготуємо відмінну закуску за італійським рецептом, яка відмінно підійде до алкогольних напоїв, супу, та й просто так ви будете їсти ці палички з великим задоволенням.
Опис приготування:
Практично у всіх кафе і піцеріях ви можете знайти такі палички з тіста, а в Італії, звідки вони родом, їх називають гриссини, і зараз я розповім вам, як їх приготувати. Рецепт приготування гриссини з сиром, який я вам пропоную, досить простий, і ви легко з ним впораєтеся. Ну а якщо вам цікаво, з чим їдять гриссини, то тут все залежить від ваших уподобань. Мій чоловік, наприклад, їмо їх з супом або як закуску до пива, а ми з дітьми можемо з'їсти їх все просто так, без будь-яких доповнень. Повірте, така випічка дійсно дуже смачна і неймовірно ароматна, тому обов'язково спробуйте приготувати гриссини з сиром в домашніх умовах.
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Вода тепла - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Пармезан - 150 грам
Для початку нам необхідно приготувати тісто. Я роблю це в хлібопічці, просто засинаю всі інгредієнти (за винятком пармезан) і включаю програму"Перший підйом" . Але ви можете зробити це вручну, для цього залийте сухі дріжджі теплою водою, перемішайте, потім додайте сіль, цукор, масло і просіяне борошно, замісіть м'яке і еластичне тісто. Покладіть його в миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину.
Коли тісто збільшиться в об'ємі, ми подрібнюємо Пармезан.
Втручаємося сир в тісто і знову ставимо його в тепло ще на годинку.
Далі ми посипаємо рівну поверхню борошном і викладаємо на неї готове тісто. Відрізаємо або відщипуємо від тесту невеликі шматочки.
Потім скачуємо зі шматочків тесту трубочки шириною з олівець і довжиною близько 20-25 см.
Застеляємо деко пергаментом і викладаємо на нього гриссини, залишаємо їх у теплі на 15-20 хвилин.
Потім відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин.
А потім всієї сім'ї хрускотом ароматними і смачними паличками. Смачного!