Салат «Санта Клаус»
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте оригінальне оформлення страв на зимові свята? Набридли "олів'є" і крабовий салат? Спробуйте внести фантазію в ваше звичне меню. Не бійтеся пробувати новий декор, він прикрасить ваш стіл.
Дізнайтеся і ви про те, як приготувати салат "санта Клаус" . Це може бути різне поєднання продуктів шарами, а зверху - невелика прикраса. У мене це яловичина з грибами і яйцями, і все це змазується майонезом. Блюдо зробити дуже просто, а якщо м'ясо зварено заздалегідь, то ще й швидко.
- Яловичина - 300 грам (м'якоть)
- Печериці - 100 грам (мариновані)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Твердий сир - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Огірок - 1 штука (маринований)
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки (яблучний)
- Болгарський перець - 1 штука (червоний)
Очищену цибулю наріжте півкільцями. Викладіть їх в миску і залийте оцтом на 15 хвилин.
Заздалегідь відваріть м'ясо до готовності. Потім розділіть його на волокна і перемішайте з ложкою майонезу. Яйця відварити.
Першим шаром салату викладіть м'ясо на пласку тарілку.
Потім викладіть гриби, порізані шматочками. Змастіть їх майонезом.
Далі - цибуля без маринаду, натріть більшу частину білків. Половинку яйця залиште для прикраси.
Після цього змастіть шар майонезом. Викладіть огірки і натріть сир.
Змастіть сир майонезом. Зверху натріть дрібно жовток.
Прикрасьте салат фігуркою Санта Клауса з перцю. Зробіть з яєць особа, Руки і ноги. Не забудьте про очі, ніс і плани. Залиште салат просочитися в холодильнику. Щасливих свят!