Салат «Бджілки на галявині»
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат прикрасить будь-який святковий стіл. Він складається з досить простих інгредієнтів, але за смаком не поступається самим вишуканих страв!
Картопля, огірки і копчену курку ріжемо. Білки, сир, жовтки натираємо на тертці. Печериці дрібно ріжемо і обсмажуємо. Салат укладаємо шарами з такому порядку знизу вгору: картопля, огірки, майонез, курка, майонез, печериці, майонез, білки, майонез, сир, майонез. Для прикраси салату використовуємо маслини, оливки, зелень і помідори. Смачного!
- Копчена курка - 300 грам
- Відварену картоплю - 2 штуки
- Маринований огірок - 2 штуки
- Печериці - 300 грам
- Відварені яйця - 4 штуки
- Твердий сир - 200 грам
- Майонез - За смаком
- Оливки, маслини, зелень - За смаком (для прикраси)
Картоплю ріжемо кубиками.
Мариновані огірки нарізаємо часточками.
Дрібно ріжемо копчену курку.
Печериці промиваємо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на соняшниковій олії.
Білки натираємо на крупній тертці.
Сир також натираємо на крупній тертці.
Салат укладаємо шарами в такому порядку: картопля, огірки, майонез, курка, майонез, печериці, майонез, білки, майонез, сир, майонез. Даємо салату просочитися близько 1 годину. Перед подачею зверху салат прикрашаємо натертими жовтками. Робимо бджілок з маслин і оливок, прикрашаємо салат зеленню, помідорами.