Рис з шафраном
(покроковий рецепт з фото)
Рис з шафраном - один з найсмачніших гарнірів, які мені доводилося готувати. А який від нього аромат… Відмінно йде і до риби, і до м'яса. Спробуйте - не пошкодуєте.
Рецепт приготування рису з шафраном:
1. Шафран попередньо потрібно вимочити в окропі - відразу в блюдо його ніколи не кладуть. Десь полстаканчіка окропу буде достатньо.
2. Якісно промиваємо рис - вода повинна стати повністю прозорою.
3. З гострого перцю видаляємо насіння.
4. У сковороді нагріваємо оливкова олія, кидаємо туди гострий перець, цілий зубчик часнику і кілька гілочок чебрецю. Обсмажуємо пару хвилин, потім видаляємо з сковороди перець, через хвилину - чебрець, ще через хвилину - часник.
5. На швидкому вогні обсмажуємо рис в маслі, що залишилося. Буквально секунд 30 - щоб рис просочився маслом.
6. Заливаємо рис водою з шафраном.
7. Чекаємо, поки рис вбере в себе воду. На це піде не більше 2 хвилин.
8. Через 5 хвилин відкриваємо кришку і дивимося - якщо рис повністю ввібрав воду і став сухим, підливаємо ще води, якщо ще вологий - значить, все добре. Додаємо сіль і перець і накриваємо кришкою ще на 5 хвилин.
9. Знову відкриваємо кришку і пробуємо рис - якщо готовий, то знімаємо з вогню і подаємо. Якщо ні, то підливати ще трошки води і варимо під закритою кришкою до готовності. Принцип, думаю, зрозумілий.
10. Ароматний рис з шафраном готовий
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Зубчик - 1 зубчик
- Перець чилі - 1 штука
- Шафран - - За смаком
- Гілочки чебрецю - 2-3 штук
1. Шафран попередньо потрібно вимочити в окропі - відразу в блюдо його ніколи не кладуть. Десь полстаканчіка окропу буде достатньо.
2. Якісно промиваємо рис - вода повинна стати повністю прозорою.
3. З гострого перцю видаляємо насіння.
4. У сковороді нагріваємо оливкова олія, кидаємо туди гострий перець, цілий зубчик часнику і кілька гілочок чебрецю. Обсмажуємо пару хвилин, потім видаляємо з сковороди перець, через хвилину - чебрець, ще через хвилину - часник.
5. На швидкому вогні обсмажуємо рис в маслі, що залишилося. Буквально секунд 30 - щоб рис просочився маслом.
6. Заливаємо рис водою з шафраном.
7. Чекаємо, поки рис вбере в себе воду. На це піде не більше 2 хвилин.
8. Через 5 хвилин відкриваємо кришку і дивимося - якщо рис повністю ввібрав воду і став сухим, підливаємо ще води, якщо ще вологий - значить, все добре. Додаємо сіль і перець і накриваємо кришкою ще на 5 хвилин.
9. Знову відкриваємо кришку і пробуємо рис - якщо готовий, то знімаємо з вогню і подаємо. Якщо ні, то підливати ще трошки води і варимо під закритою кришкою до готовності. Принцип, думаю, зрозумілий.
10. Ароматний рис з шафраном готовий