Булочки з шафраном
(покроковий рецепт з фото)
Солодкі, рум'яні і апетитні дріжджові булочки з шафраном - це улюблена різдвяна випічка в Швеції. Хочете і ви зробити такі? Тоді записуйте рецепт, як приготувати булочки з шафраном.
Спасибі shafranu, у випічки насичений жовтий колір, тому виглядає вона дуже апетитно. Ви можете зробити ось такі традиційні завитки або надати їм іншу форму, наприклад, кола. Ізюм додають тільки для прикраси, при бажанні можете покласти його в тісто. Випічка ароматна, смачна і пишна.
- Молоко - 175 мілілітрів
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 70 грам
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 7 грам
- Борошно - 500-570 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Крем - 1/4 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Ізюм - За смаком
1. В сотейник налейте молоко, додайте чайну ложку цукру і шафран.
2. Поставте сотейник на вогонь і нагрійте молоко, але не доводьте його до кипіння. Додайте в молоко дріжджі і залиште на 5-7 хвилин.
3. Змішайте в мисці борошно, цукор, сіль.
4. У центрі борошняної суміші зробіть поглиблення, влейте молоко, додайте яйця (2 штуки), сметану і вершкове масло.
5. За допомогою міксера замісити тісто.
6. Встановіть насадку-гачок і вимісити тісто, щоб воно не прилипало до стінок.
7. Викладіть тісто в змащену олією миску.
8. Залиште тісто на 1-2 годину, щоб воно збільшилося в обсязі.
9. Відокремте невеликий шматочок тесту і скачайте з нього тоненьку ковбаску.
10. Сформуйте з ковбаски англійську букву «S».
11. Викладіть всю випічку на деко і застеліть рушником або плівкою.
12. Залиште випічку на 30-50 хвилин, щоб вона трохи піднялася.
13. Час, що залишився яйце розмішайте і змастіть їм випічку.
14. У центрі кожної завитки розмістіть родзинки.
15. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10-15 хвилин. Готову випічку видаліть з духовки і залиште для охолодження на 10 хвилин. Смачного!