Рецепт Фарбовані яйця шафраном (помаранчеві) фото

Фарбовані яйця шафраном (помаранчеві)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На святковий стіл , Пасха
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.

Якщо у вас є шафран, то ви можете з його допомогою пофарбувати яйця в помаранчевий колір. Розповідаю, як фарбувати яйця шафраном.

Опис приготування:

Помаранчеві яйця на Великдень я завжди фарбую традиційним способом, при використанні шафрану (купити його можна практично в будь-якому великому супермаркеті). Переконаний, що на Великдень треба робити все традиційними методами, не використовуючи продаються синтетичні фарби. І, мабуть, найпростіший спосіб пофарбувати яйця в помаранчевий - з шафраном.

Робиться це в такий спосіб:

1. Змішати оцет з шафраном. Гарненько перемішати.

2. Залити 3 склянками окропу.

3. Залишити так на 5-10 хвилин, щоб все зчепилося.

4. Потім в отриману рідину опускаємо відварені до готовності яйця.

Скільки тримати яйця в рідини - думайте самі. Мінімум - півгодини. Чим довше, тим яскравіший і насичений колір будуть отримувати яйця. Якщо часу мало, а потрібен яскравий колір, то просто подвійте дозу шафрану.

  • Шафран - 2 щіпки
  • Оцет - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 3 склянки
  • Яйця - 10 штук
Помаранчеві яйця на Великдень я завжди фарбую традиційним способом, при використанні шафрану (купити його можна практично в будь-якому великому супермаркеті). Переконаний, що на Великдень треба робити все традиційними методами, не використовуючи продаються синтетичні фарби. І, мабуть, найпростіший спосіб пофарбувати яйця в помаранчевий - з шафраном.

Робиться це в такий спосіб:

1. Змішати оцет з шафраном. Гарненько перемішати.

2. Залити 3 склянками окропу.

3. Залишити так на 5-10 хвилин, щоб все зчепилося.

4. Потім в отриману рідину опускаємо відварені до готовності яйця.

Скільки тримати яйця в рідини - думайте самі. Мінімум - півгодини. Чим довше, тим яскравіший і насичений колір будуть отримувати яйця. Якщо часу мало, а потрібен яскравий колір, то просто подвійте дозу шафрану.

Схожі рецепти