Кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий аромат і яскравий колір цього кексу нікого не залишать байдужим! Він дуже ніжний, трохи вологий і соковитий, просто чудова!
Лайм має сильний аромат, дуже цінується в кондитерській справі. Не варто замінювати лайм лимоном, спробуйте приготувати саме за рецептом!
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Кефір - 100 грам (жирний)
- Борошно пшеничне в / сорт - 1, 5 склянки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (з shafranom)
- Сіль - 1 щіпка
- Цедру лаймов - 2 чайних ложки
- Saflor - 1 щіпка (його ще називають дикий шафран)
- Горіхи кедрові - 1/2 склянки
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Сік лайма - 2 чайних ложки
Збийте масло з цукром до білого кольору.
По одному додайте яйця, ретельно збиваючи кожне.
Додайте сметану і кефір, натріть цедру з невеликого лайма. Для кольору додайте в тісто щіпку розтертого в пальцях сушеного сафлору. Не знаю, що це таке? Це те, що вам на ринку (в більшості випадків) продадуть під виглядом шафрану. Його і використовують як недорогий замінник шафрану. Аромату такого він не дасть, але колір у кексу буде дуже сонячний. Збийте трохи суміш.
Просійте борошно з сіллю, содою і розпушувачем. Саме так, це не помилка або помилка. В цей кекс кладуть і то, та інше. Розпушувач я взяла з шафраном, щоб збагатити кекс не тільки кольором, але і ароматом.
На низькій швидкості міксера вимішайте легке тісто. Лопаткою вмішайте в нього кедрові горішки. Краще заздалегідь прожарити їх на сухій сковороді до посилення аромату.
Перекладіть тісто в підготовлену форму, краще класичну, з отвором посередині, тоді кекс гарантовано пропечеться. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці, поки кекс добре не підніметься. Потім зменшіть температуру до 180 і печіть кекс до готовності. Зубочистка, вставлена в тісто ближче до середини, повинна вийти сухою, можна з невеликою кількістю вологих крихт, але ніяк не тесту.
Дайте кексу трохи охолонути у формі і акуратно перекладіть на решітку. Повністю остудіть.
Цукрову пудру розітріть з лайязикам соком до однорідності. Я додала трохи сиропу тархуна для кольору. Дайте постояти хвилин п'ять. Отриманою глазур'ю полийте кекс зверху, підставивши під грати блюдо для стікання глазурі. Швидко збирайте потекшую глазур і знову викладайте її на кекс. Прикрасьте кекс кондитерськими намистинками, цедрою лайма і подавайте до чаю. На другий день кекс стане ще смачніше, якщо, звичайно, залишиться.