Рецепт Кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном фото

Кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Горіхи , Кедрові горіхи
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чудовий аромат і яскравий колір цього кексу нікого не залишать байдужим! Він дуже ніжний, трохи вологий і соковитий, просто чудова!


Опис приготування:

Лайм має сильний аромат, дуже цінується в кондитерській справі. Не варто замінювати лайм лимоном, спробуйте приготувати саме за рецептом!

  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Крем - 100 грам
  • Кефір - 100 грам (жирний)
  • Борошно пшеничне в / сорт - 1, 5 склянки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (з shafranom)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цедру лаймов - 2 чайних ложки
  • Saflor - 1 щіпка (його ще називають дикий шафран)
  • Горіхи кедрові - 1/2 склянки
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Сік лайма - 2 чайних ложки
кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном - фото крок 1
Збийте масло з цукром до білого кольору.
кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном - фото крок 2
По одному додайте яйця, ретельно збиваючи кожне.
кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном - фото крок 3
Додайте сметану і кефір, натріть цедру з невеликого лайма. Для кольору додайте в тісто щіпку розтертого в пальцях сушеного сафлору. Не знаю, що це таке? Це те, що вам на ринку (в більшості випадків) продадуть під виглядом шафрану. Його і використовують як недорогий замінник шафрану. Аромату такого він не дасть, але колір у кексу буде дуже сонячний. Збийте трохи суміш.
кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном - фото крок 4
Просійте борошно з сіллю, содою і розпушувачем. Саме так, це не помилка або помилка. В цей кекс кладуть і то, та інше. Розпушувач я взяла з шафраном, щоб збагатити кекс не тільки кольором, але і ароматом.
кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном - фото крок 5
На низькій швидкості міксера вимішайте легке тісто. Лопаткою вмішайте в нього кедрові горішки. Краще заздалегідь прожарити їх на сухій сковороді до посилення аромату.
кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном - фото крок 6
Перекладіть тісто в підготовлену форму, краще класичну, з отвором посередині, тоді кекс гарантовано пропечеться. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці, поки кекс добре не підніметься. Потім зменшіть температуру до 180 і печіть кекс до готовності. Зубочистка, вставлена ​​в тісто ближче до середини, повинна вийти сухою, можна з невеликою кількістю вологих крихт, але ніяк не тесту.
кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном - фото крок 7
Дайте кексу трохи охолонути у формі і акуратно перекладіть на решітку. Повністю остудіть.
кекс з кедровими горіхами, цедрою лайма і шафраном - фото крок 8
Цукрову пудру розітріть з лайязикам соком до однорідності. Я додала трохи сиропу тархуна для кольору. Дайте постояти хвилин п'ять. Отриманою глазур'ю полийте кекс зверху, підставивши під грати блюдо для стікання глазурі. Швидко збирайте потекшую глазур і знову викладайте її на кекс. Прикрасьте кекс кондитерськими намистинками, цедрою лайма і подавайте до чаю. На другий день кекс стане ще смачніше, якщо, звичайно, залишиться.

Схожі рецепти