Курка в молоці з шафраном і лимонною цедрою
(покроковий рецепт з фото)
Курка в молоці з шафраном і лимонною цедрою - одне з найпопулярніших страв у нашій сім'ї останнім часом. Готую двічі в тиждень, а діти вимагають ще і ще. Втім, це не дивно
З особистого досвіду можу сказати, що за цим рецептом краще готувати окремі шматочки курки, ніж курку цілком - виходить смачніше. Рецепт страви, до речі, придуманий не мною - авторство рецепта належить відомому Джеймі Олівера, з книги якого я і запозичила цю кулінарну ідею. Курка в молоці з шафраном і лимонною цедрою виходить дуже ніжною, з приємним вершковим смаком. Соус виходить смачним, чесне слово
- Курка (шматочок) - 300 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Лимонна цедра - 3-4 скибочок
- Сіль, перець, шафран - - За смаком
Духовку ставимо розігріватися до 200 градусів. Шматочок курки моєму, солимо і перчимо.
Зубчики часнику розчавлює плоскою стороною ножа.
Шматок курки цілком обсмажуємо на великому вогні у вершковому маслі. Приблизно по 3 хвилини з кожного боку - всередині курка ще буде м'якою, але зовні вже покриється впевненою скоринкою. Викладаємо курку у форму для випікання, туди ж кладемо часник.
У тій сковороді, де смажилася курка, робимо соус. Наливаємо молоко, додаємо шафран і пару скибочок цедри лимона (цедру зручно зчищати овощечисткой). Доводимо до кипіння - і знімаємо з вогню.
Соусом заливаємо курку. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, і запікаємо близько 25-30 хвилин. У процесі запікання діставайте форму з духовки і зверху поливайте курку соусом - щоб просочувалася, а не засихала.
Готову курку подавати з улюбленим гарніром - найкраще йде картопля. Приємного!