Індичка з лимонною цедрою і шавлією
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смаженої індички з лимонною цедрою, шавлією і петрушкою.
Соковита індичка з хрусткою скоринкою і ароматом спецій - відмінне святкове блюдо.
- Цибулина - 1 штука
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Листя шавлії - 16 штук
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Солі - 1 Чайна ложка
- Вершкового масла - 4 Ст. Ложки
- Грудки індички - 2 мілілітра (з шкірою )
1. Розігріти духовку до 230 градусів. Змастити маслом сковороду і залишити в сторону. Крупно нарізати цибулину. Відкласти в сторону 4 листа шавлії. Помістити цибулю і лимонну цедру в кухонний комбайн. Подрібнити. Додати шавлія, петрушку, оливкова олія, 1 чайну ложку солі, перемішати до однорідної консистенції. Відкласти в сторону.
2. Нагріти 4 листя шавлії і вершкове масло в маленькій сковороді на слабкому вогні, поки масло не закипить. Зняти з вогню і відставити убік.
3. Викласти індичку на робочій поверхні. Приправити сіллю і перцем. Рівномірно змастити трав'яний сумішшю під шкірою і зовні, намагаючись не пошкодити її. Помістити 4 листа шавлії під шкіру і змастити половиною шавлієвого масла.
4. Помістити індичку в духовку і знизити температуру до 200 градусів. Через 20 хвилин полити індичку маслом, що залишилося і смажити ще 20-25 хвилин до готовності. Якщо шкіра починає швидко корічневеть, накрити індичку фольгою. Потім вийняти індичку з духовки, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин перед нарізкою і подачею на стіл.