Рецепт Індичка з лимонною цедрою і шавлією фото

Індичка з лимонною цедрою і шавлією
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Індичка , Птах
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування смаженої індички з лимонною цедрою, шавлією і петрушкою.

Опис приготування:

Соковита індичка з хрусткою скоринкою і ароматом спецій - відмінне святкове блюдо.

  • Цибулина - 1 штука
  • Лимон - 1 штука(Cedra)
  • Листя шавлії - 16 штук
  • Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
  • Солі - 1 Чайна ложка
  • Вершкового масла - 4 Ст. Ложки
  • Грудки індички - 2 мілілітра (з шкірою )
індичка з лимонною цедрою і шавлією - фото крок 1
1. Розігріти духовку до 230 градусів. Змастити маслом сковороду і залишити в сторону. Крупно нарізати цибулину. Відкласти в сторону 4 листа шавлії. Помістити цибулю і лимонну цедру в кухонний комбайн. Подрібнити. Додати шавлія, петрушку, оливкова олія, 1 чайну ложку солі, перемішати до однорідної консистенції. Відкласти в сторону.
індичка з лимонною цедрою і шавлією - фото крок 2
2. Нагріти 4 листя шавлії і вершкове масло в маленькій сковороді на слабкому вогні, поки масло не закипить. Зняти з вогню і відставити убік.
індичка з лимонною цедрою і шавлією - фото крок 3
3. Викласти індичку на робочій поверхні. Приправити сіллю і перцем. Рівномірно змастити трав'яний сумішшю під шкірою і зовні, намагаючись не пошкодити її. Помістити 4 листа шавлії під шкіру і змастити половиною шавлієвого масла.
індичка з лимонною цедрою і шавлією - фото крок 4
4. Помістити індичку в духовку і знизити температуру до 200 градусів. Через 20 хвилин полити індичку маслом, що залишилося і смажити ще 20-25 хвилин до готовності. Якщо шкіра починає швидко корічневеть, накрити індичку фольгою. Потім вийняти індичку з духовки, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин перед нарізкою і подачею на стіл.

Схожі рецепти