Рецепт Паска з лимонною цедрою фото

Паска з лимонною цедрою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Лимон , Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви хочете спекти не тільки повітряний і ніжний, але і неймовірно ароматний паску, беріть на замітку цей рецепт. Цедра лимона надає паскам приголомшливий смак, так що інші добавки не потрібні.

Опис приготування:

Цитрусові працюють в випічці дуже здорово, тому їх обов'язково слід використовувати в тесті для пасок. Крім самої цедри, для більш інтенсивного смаку, можна додати трохи соку лимона.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі - 40 грам
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Борошно - 2.5-3 склянки (приблизно)
паска з лимонною цедрою - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
паска з лимонною цедрою - фото крок 2
Молоко прогрійте і з'єднайте з цукром і дріжджами. Перемішайте. Всипте трохи борошна і залиште в теплому місці.
паска з лимонною цедрою - фото крок 3
Яйця збийте з цукром віночком або вилкою.
паска з лимонною цедрою - фото крок 4
Розтопити вершкове масло і остудіть. Додайте до яєць з цукром і перемішайте.
паска з лимонною цедрою - фото крок 5
З'єднайте з опарою.
паска з лимонною цедрою - фото крок 6
Всипте просіяне борошно.
паска з лимонною цедрою - фото крок 7
Додайте цедру лимона.
паска з лимонною цедрою - фото крок 8
Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук.
паска з лимонною цедрою - фото крок 9
Залиште тісто в теплому місці підходити на 2-2.5 годину. В процесі обов'язково обомніте його.
паска з лимонною цедрою - фото крок 10
Отщіпніте шматочок тесту, скачайте в кульку і викладіть у форму для випічки пасок. Форма не повинна бути заповнена до верху! Увімкніть духовку і поки вона розігрівається, тісто в формі має підійти.
паска з лимонною цедрою - фото крок 11
При температурі 190 градусів випікайте паски до рум'яного верху.
паска з лимонною цедрою - фото крок 12
Я готую класичну глазур - білок і цукрова пудра.
паска з лимонною цедрою - фото крок 13
Все потрібно збити до пишності.
паска з лимонною цедрою - фото крок 14
І обмазати верхівки пасок, коли вони охолонуть.
паска з лимонною цедрою - фото крок 15
Смачні, ніжні й ароматні паски готові. Світлого свята!

Схожі рецепти