Кекс з лимонною цедрою
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, багато хто погодиться, що випічка з цитрусовими володіє божественним ароматом. Тут я пропоную вам докладну інструкцію того, як приготувати кекс з лимонною цедрою. Випічка красива і смачна.
Ви тільки подивіться, який гарний колір виходить у випічки. Це, звичайно ж, заслуга лимонного соку і цедри. Ну а аромат стоїть дійсно казковий.
Я обожнюю є цей рулет з молоком або какао. Він просто тане в роті. Всі домашні в захваті! Спробуйте і ви.
- Борошно пшеничне - 360 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 250 грам(+ 40 г для сиропу)
- Яйця - 3 штуки (великі)
- Бавовна - 240 мілілітрів
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки(+ 2 ст.Л. Для сиропу)
- Вода - 80 мілілітрів
З'єднайте борошно з сіллю і содою. У чаші міксера збийте масло з цукром хвилини 3.
До маслу по одному додавайте яйця і добре перемішайте.
З лимона зніміть цедру і вичавіть сік.
Сколотини змішайте з 2 ст. Ложками соку і цедрою. Додавайте сколотини і борошно до маслу потроху і вимішують тісто.
Розігрійте духовку до 160 градусів, змастіть форму і перекладіть тісто, розрівняйте.
Випікайте кекс годину, потім остудіть. Воду змішайте з цукром для сиропу, прокип'ятіть, а потім трохи остудіть і додайте лимонний сік. Змастіть сиропом кекс.
За бажанням прикрасити кекс можна глазур'ю на основі цукрової пудри і соку лимона.