Рецепт Капуста маринована з шафраном фото

Капуста маринована з шафраном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Спеції, Прянощі, Приправи, Шафран
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Смачна і хрустка закуска, яку сміливо можна подавати до столу. Рецепт її приготування дуже простий, а продукти доступні. Дізнайтеся і ви, як приготувати капусту мариновану з шафраном.

Мариновану капусту за таким рецептом можна заготовити на зиму в стерилізованих банках. Для любителів гостроти і прянощі цей рецепт просто вдала знахідка, завдяки шафрану капуста набуває золотистий жовтий колір. Таке блюдо можна їсти тим, хто дотримується посту або вегетаріанцям. Вона підійде до будь-якого гарніру (каші, kartofelyu, макаронів).

1. Капусту миємо й шаткуємо. Перекладаємо все в миску і заливаємо окропом, закриваємо кришкою залишаємо на п'ятнадцять хвилин.

2. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібно. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи олії і обсмажуємо цибулю до м'якості. Часник чистимо і нарізаємо дрібно. Моркву чистимо і моєму, нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці.

3. У сотейник наливаємо півлітра води і ставимо на вогонь. Коли вода закипіла, то додаємо цибулю, часник, koriandr, шафран, оцет, сіль і цукор.

4. З капусти зливаємо воду і кладемо до неї морквину, перемішуємо, а потім перекладаємо в банку, заливаємо гарячим маринадом і залишаємо остигати, після чого відправляємо в холодильник на 24 годину. Через відведений час капуста готова, смачного!


  • Капуста - 1 кілограм
  • Морквина - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Вода - 0, 5 L
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3 зубчики
Мариновану капусту за таким рецептом можна заготовити на зиму в стерилізованих банках. Для любителів гостроти і прянощі цей рецепт просто вдала знахідка, завдяки шафрану капуста набуває золотистий жовтий колір. Таке блюдо можна їсти тим, хто дотримується посту або вегетаріанцям. Вона підійде до будь-якого гарніру (каші, kartofelyu, макаронів).

1. Капусту миємо й шаткуємо. Перекладаємо все в миску і заливаємо окропом, закриваємо кришкою залишаємо на п'ятнадцять хвилин.

2. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібно. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи олії і обсмажуємо цибулю до м'якості. Часник чистимо і нарізаємо дрібно. Моркву чистимо і моєму, нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці.

3. У сотейник наливаємо півлітра води і ставимо на вогонь. Коли вода закипіла, то додаємо цибулю, часник, koriandr, шафран, оцет, сіль і цукор.

4. З капусти зливаємо воду і кладемо до неї морквину, перемішуємо, а потім перекладаємо в банку, заливаємо гарячим маринадом і залишаємо остигати, після чого відправляємо в холодильник на 24 годину. Через відведений час капуста готова, смачного!

Схожі рецепти