Капуста маринована з шафраном
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і хрустка закуска, яку сміливо можна подавати до столу. Рецепт її приготування дуже простий, а продукти доступні. Дізнайтеся і ви, як приготувати капусту мариновану з шафраном.
Мариновану капусту за таким рецептом можна заготовити на зиму в стерилізованих банках. Для любителів гостроти і прянощі цей рецепт просто вдала знахідка, завдяки шафрану капуста набуває золотистий жовтий колір. Таке блюдо можна їсти тим, хто дотримується посту або вегетаріанцям. Вона підійде до будь-якого гарніру (каші, kartofelyu, макаронів).
1. Капусту миємо й шаткуємо. Перекладаємо все в миску і заливаємо окропом, закриваємо кришкою залишаємо на п'ятнадцять хвилин.
2. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібно. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи олії і обсмажуємо цибулю до м'якості. Часник чистимо і нарізаємо дрібно. Моркву чистимо і моєму, нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці.
3. У сотейник наливаємо півлітра води і ставимо на вогонь. Коли вода закипіла, то додаємо цибулю, часник, koriandr, шафран, оцет, сіль і цукор.
4. З капусти зливаємо воду і кладемо до неї морквину, перемішуємо, а потім перекладаємо в банку, заливаємо гарячим маринадом і залишаємо остигати, після чого відправляємо в холодильник на 24 годину. Через відведений час капуста готова, смачного!
- Капуста - 1 кілограм
- Морквина - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вода - 0, 5 L
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Шафран - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
1. Капусту миємо й шаткуємо. Перекладаємо все в миску і заливаємо окропом, закриваємо кришкою залишаємо на п'ятнадцять хвилин.
2. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібно. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи олії і обсмажуємо цибулю до м'якості. Часник чистимо і нарізаємо дрібно. Моркву чистимо і моєму, нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці.
3. У сотейник наливаємо півлітра води і ставимо на вогонь. Коли вода закипіла, то додаємо цибулю, часник, koriandr, шафран, оцет, сіль і цукор.
4. З капусти зливаємо воду і кладемо до неї морквину, перемішуємо, а потім перекладаємо в банку, заливаємо гарячим маринадом і залишаємо остигати, після чого відправляємо в холодильник на 24 годину. Через відведений час капуста готова, смачного!