Яловичина, тушкована з шафраном
(покроковий рецепт з фото)
Складність приготування цієї страви в тому, що підібрати потрібну кількість інгредієнтів можна тільки з досвідом. У зазначеному рецепті, на мою думку, ідеальне поєднання інгредієнтів і їх кількість.
Аромат готового блюда перенесе вас на далекий Схід, спробувавши таке м'ясо один раз, ви будете готувати його завжди. Дивовижний і неповторний смак досягається за допомогою спецій, лимона і чорносливу. Шафран в поєднанні з іншими приправами чудово грають на смак, розкриваючи і посилюючи аромат яловичини. В результаті виходить дуже смачна яловичина, тушкована з шафраном і спеціями.
- Яловичина - 500 грам
- Гострий мелений перець - 1/8 чайних ложки
- Насіння кінзи - 1/4 чайних ложки
- Зіра - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1/8 чайних ложки (або на кінчику ножа)
- Тростинний цукор - 14 чайних ложок (не обов'язково)
- Шафран - 2 щіпки
- Лимон - 1 штук
- Чорнослив - 5-6 штук
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. В даному випадку я використовувала яловичину, але одного разу пробувала і баранину - теж було непогано. Отже, нарізаємо м'ясо на шматочки середнього розміру і відправляємо смажитися в сковороду з високими бортами або сотейник.
2. Шаткуємо цибулю і відправляємо до м'яса тоді, коли воно почне набувати легкий золотистий відтінок (на той час випарується зайва рідина).
3. Додаємо шафран і сіль, смажимо при періодичному помішуванні.
4. Тепер прийшла черга внести родзинку страві - спеції. Саме вони роблять смак і аромат м'яса незвичайним. Додаємо спеції в зазначених пропорціях, смажимо пару хвилин, після чого заливаємо водою (приблизно стакан).
5. Тушкуємо м'ясо близько години на слабкому вогні. Якщо у вас телятина - до декількох хвилин 40.
6. В середині смаження додаємо нарізану часточками лимон і чорнослив (попередньо замочувати його не обов'язково). Тушкуємо до тих пір, поки не википить зайва вода.
7. Поки тушкувалось м'ясо я вирішила приготувати гарнір. Ідеальний в даному випадку гарнір - це рис. Полийте його готової підливою з м'ясом, чорносливом і лимоном і посипте підсмаженим мигдалем. Повірте, ви поринете в неймовірний тандем смаку, який не можна порівняти ні з чим!