Рецепт Посол червоної риби в холодильнику фото

Посол червоної риби в холодильнику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лосось, Риба та морепродукти, Мед
Пісні страви
На святковий стіл, День народження, Фуршет
Заготовки, Сольовий

Що точно має бути на будь-якому святковому столі, так це закуски з солоною рибки. Рибу можна подати і просто так шматочками, які можна класти на хліб, а можна зробити який-небудь салат.

Я із задоволенням хочу з вами поділитися тим, як зробити засолення червоної риби в холодильнику. Зверніть увагу, що в розсіл додається не тільки сіль, але і міді. Це означає, що смак рибки буде дуже цікавим і оригінальним. Спробуйте!

  • Лосось - 1 кілограм (або сьомга, філе)
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 200 грам
  • Мед - 200 Ст. Ложок
  • Кріп - 1 пучок
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
посол червоної риби в холодильнику - фото крок 1
У каструльку влийте воду і додайте сіль, злегка нагрійте, щоб сіль розчинилася.
посол червоної риби в холодильнику - фото крок 2
Коли розсіл трохи охолоне, додайте мед і добре перемішайте, щоб він розчинився.
посол червоної риби в холодильнику - фото крок 3
Частина промитого і обсушену філе рибки викладіть у форму.
посол червоної риби в холодильнику - фото крок 4
На рибку викладіть кріп і насипте чорного перцю.
посол червоної риби в холодильнику - фото крок 5
Тепер накрийте філе другим шматочком, щоб шкірка була зверху. Влийте розсіл, встановіть прес і затягніть форму плівкою.
посол червоної риби в холодильнику - фото крок 6
Залиште рибку в холодильнику на 48 годин, потім дістаньте шматочки і просушіть на паперовому рушнику. От і все, можна пригощатися.

Схожі рецепти