Посол червоної риби в холодильнику
(покроковий рецепт з фото)
Що точно має бути на будь-якому святковому столі, так це закуски з солоною рибки. Рибу можна подати і просто так шматочками, які можна класти на хліб, а можна зробити який-небудь салат.
Я із задоволенням хочу з вами поділитися тим, як зробити засолення червоної риби в холодильнику. Зверніть увагу, що в розсіл додається не тільки сіль, але і міді. Це означає, що смак рибки буде дуже цікавим і оригінальним. Спробуйте!
- Лосось - 1 кілограм (або сьомга, філе)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 200 грам
- Мед - 200 Ст. Ложок
- Кріп - 1 пучок
- Чорний перець - За смаком (мелений)
У каструльку влийте воду і додайте сіль, злегка нагрійте, щоб сіль розчинилася.
Коли розсіл трохи охолоне, додайте мед і добре перемішайте, щоб він розчинився.
Частина промитого і обсушену філе рибки викладіть у форму.
На рибку викладіть кріп і насипте чорного перцю.
Тепер накрийте філе другим шматочком, щоб шкірка була зверху. Влийте розсіл, встановіть прес і затягніть форму плівкою.
Залиште рибку в холодильнику на 48 годин, потім дістаньте шматочки і просушіть на паперовому рушнику. От і все, можна пригощатися.