Посол капусти швидкий
(покроковий рецепт з фото)
Хто з нас не любить хрустку капустку з кислинкою? Але не всі хочуть чекати тиждень, поки капуста Просолов і її можна буде їсти. Тут покажу, як зробити засолення капусти швидкий.
З цим рецептом у вас на столі завжди буде солона капусточка. Готується вона легко і швидко, прекрасно підійде тим, хто любить робити заготовки на холодну пору року без зайвих зусиль.
Відмінна закуска і альтернатива салату. За смаком в таку капусту можна додати родзинки або ж жменьку ягід журавлини. Вона додасть додаткову кислинку і пікантність.
- Капуста - 3 кілограма
- Морква - 3-4 штук
- Вода - 1 літр
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 склянки
- Оцет - 125 грам
- Гіркий перець - За смаком
Насамперед в каструльку або сотейник налийте літр води і поставте її на плиту закипати. Тим часом капусту наріжте на невеликі смужки. Зробити це можна за допомогою гострого ножа або ж спеціальної насадки на тертці.
Морквину очистіть і вимийте. Натріть її на крупну тертку. Можете нарізати соломкою. Вибирайте морква солодких сортів, вона буде відмінно поєднуватися з кислою капустою.
Візьміть великий посуд, наприклад, добре підійде алюмінієвий, емальований або пластиковий таз. Складіть туди капусту і моркву. Потім ретельно перемішайте овочі. Можете злегка пом'яти їх руками.
Акуратно викладайте капусту з морквою в бутель або банку, гарненько утрамбовуючи овочі. Кількість маринаду розраховано рівно на одну трилітрову банку капусти.
У киплячу воду додайте цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Зніміть маринад з вогню і гарненько перемішайте. Потім акуратно вилийте його в банку з морквою і капустою так, щоб він повністю покрив овочі. Приберіть банку в прохолодне місце на п'ять-шість годин. Після цього капусту можна пробувати, але краще дати їй ще хоча б кілька днів для засолу.