Рецепт Посол капусти швидкий фото

Посол капусти швидкий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Пісні страви
На швидку руку
Заготовки, Сольовий

Хто з нас не любить хрустку капустку з кислинкою? Але не всі хочуть чекати тиждень, поки капуста Просолов і її можна буде їсти. Тут покажу, як зробити засолення капусти швидкий.

З цим рецептом у вас на столі завжди буде солона капусточка. Готується вона легко і швидко, прекрасно підійде тим, хто любить робити заготовки на холодну пору року без зайвих зусиль.

Відмінна закуска і альтернатива салату. За смаком в таку капусту можна додати родзинки або ж жменьку ягід журавлини. Вона додасть додаткову кислинку і пікантність.

  • Капуста - 3 кілограма
  • Морква - 3-4 штук
  • Вода - 1 літр
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Оцет - 125 грам
  • Гіркий перець - За смаком
посол капусти швидкий - фото крок 1
Насамперед в каструльку або сотейник налийте літр води і поставте її на плиту закипати. Тим часом капусту наріжте на невеликі смужки. Зробити це можна за допомогою гострого ножа або ж спеціальної насадки на тертці.
посол капусти швидкий - фото крок 2
Морквину очистіть і вимийте. Натріть її на крупну тертку. Можете нарізати соломкою. Вибирайте морква солодких сортів, вона буде відмінно поєднуватися з кислою капустою.
посол капусти швидкий - фото крок 3
Візьміть великий посуд, наприклад, добре підійде алюмінієвий, емальований або пластиковий таз. Складіть туди капусту і моркву. Потім ретельно перемішайте овочі. Можете злегка пом'яти їх руками.
посол капусти швидкий - фото крок 4
Акуратно викладайте капусту з морквою в бутель або банку, гарненько утрамбовуючи овочі. Кількість маринаду розраховано рівно на одну трилітрову банку капусти.
посол капусти швидкий - фото крок 5
У киплячу воду додайте цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Зніміть маринад з вогню і гарненько перемішайте. Потім акуратно вилийте його в банку з морквою і капустою так, щоб він повністю покрив овочі. Приберіть банку в прохолодне місце на п'ять-шість годин. Після цього капусту можна пробувати, але краще дати їй ще хоча б кілька днів для засолу.

Схожі рецепти