Посол капусти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Солона капуста завжди буде як не можна до речі на вашому столі. І тут я покажу, як зробити засолення капусти на зиму. Її можна використовувати в салатах, а можна подавати на стіл самостійно.
Завдяки цим рецептом хрустка капуста всю зиму буде у вас на столі. Вона відмінно зберігається, а згодом стає навіть краще: гостріше і пікантні.
Таку капусту можна подавати в якості закуски або салату. Але також вона відмінно підійде як начинка для булочок або пирогів.
Обов'язково спробуйте зробити таку капустку на зиму.
- Капуста білокачанна - 5 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм (червоний краще)
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Оцет - 250 мілілітрів
- Масло рослинне - 500 мілілітрів
- Цукор - 350 грам
- Сіль - 4 Ст. Ложки
Визріла білокачанну капусту нашаткуйте максимально тонко. Для цього можна скористатися ножем, але зручніше проводити цей процес за допомогою спеціальної терки.
Морковочку вимийте і висушіть. Також наріжте її якомога тонше, соломкою. Вибирайте великі плоди, пофарбовані в яскравий колір. Там більше вітамінів. Морквина повинна бути солодкою.
Перець вимийте і вичистіть з нього насіння. Наріжте його на такі ж смужки, як і морквину. Тоді в банку капуста буде виглядати дуже красиво, хоча на смак це ніяк не вплине.
Лучок очистіть від лушпиння, сполосніть під водою і наріжте на тонкі напівкружечками. Краще брати самий звичайний ріпчаста цибуля. Синій не бажано, так як він додасть капусті негарний відтінок.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Візьміть для цього будь-яку зручну посуд і влийте в неї рослинне масло без запаху. Переважно використовувати рафінована соняшникова. Потім додайте до нього оцет, цукор і сіль. Гарненько все перемішайте.
У великій тазик викладіть капусту, нарізані цибулю, морквину і перець. Потім змішайте всі інгредієнти руками. Залийте підготовленим маринадом. Перекладіть в залізне або пластикове відро і залиште капустку маринуватися під кришкою на дві доби.
Для зберігання готову капусту перекладіть в банки, закрийте кришками. Зберігайте їх у прохолодному погребі, підвалі або просто поставте в холодильник. Смачного!