Сёмужний посол риби
(покроковий рецепт з фото)
А чи не приготувати нам сьомгу з горбуші? легко, треба тільки посолити її сёмужним послом. Способів кілька: розсолу і сухий. Пропоную рецепт сухого засолу. Це швидко і гарантовано смачно!
Немає нічого простіше, ніж приготувати рибу сёмужним послом. Виходить дуже смачно. Дивіться покрокову інструкцію до рецептом і готуйте із задоволенням. Якщо використовуєте для засолу охолоджену рибу, то перед посолкой краще її добре проморозити, щоб уберегтися від можливих паразитів. Чим довше лежить риба в розсолі, тим солоніша вона буде, але тримати в розсолі більше трьох діб недоцільно, так як риба буде дуже солона. Вживати можна вже через добу.
- Файл gorbuši - 600-700 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Суміш перців - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука (білий, salatnyi)
- Кріп - 20 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте сіль, цукор і перець.
Посипте сольовою сумішшю дно посуду для засолювання.
Викладіть рибу шкірою вниз, посипте посолочной сумішшю, додайте лавровий лист.
Покладіть наступний пласт риби шкірою вгору, посипте посолочной сумішшю, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на одну добу.
Через добу риба дала сік, її можна обробити для подачі.
Поріжте кільцями білий салатний цибулю, подрібніть кріп.
Зріжте рибу з шкіри скибочками, тримаючи ніж з нахилом, під кутом.
Викладіть очищені скибочки риби в контейнер, перекладіть цибулею, посипте кропом.
Таким же чином вступите з другим і наступним шаром.
Викладіть зверху кільця цибулі, посипте кропом, полийте олією. У такому вигляді рибу можна зберігати в холодильнику до одного тижня.
Смачного!