Рецепт Паштет з телятини і грибів в листковому тісті фото

Паштет з телятини і грибів в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто, М'ясо, Субпродукти, Телятина, Листкове тісто, Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Паштети

Паштет з телятини і грибів в листковому тісті - ще одне традиційне німецьке блюдо, яке зазвичай готують на свята. Готується досить просто і з доступних інгредієнтів, але смачно-то як…

Цікавий факт: паштет з телятини і грибів в листковому тісті - блюдо німецьке, проте його рецепт я знайшов в італійському кулінарному журналі. Подумав - італійці толк в їжі знають, і якщо вже у власному італійському журналі публікують якусь іноземну рецепт, напевно цей рецепт стоїть. Спробував приготувати - що, дійсно. Паштет з телятини і грибів в листковому тісті - це дуже смачно.

  • Листкове тісто - 650 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Вершки знежирені - 2 Ст. Ложки
  • Фарш із телятини - 400 грам
  • Печериці - 400 грам (можна замінити білими грибами)
  • Luk-salotų - 2 штуки
  • Бекон - 200 грам
  • Хліб білий - 2 скибочки
  • Яйця - 2 штуки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Чебрець - 1 Ст. Ложка
  • Петрушка - 1 Ст. Ложка
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 1
У сковороді розігріваємо оливкове масло. Викладаємо в нього фарш і обсмажуємо до готовності. Солимо, перчимо і знімаємо з вогню.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 2
В іншій сковороді, тим часом, пару хвилин обсмажуємо дрібно нарізану цибулю - до м'якості.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 3
Коли цибуля стане м'яким - додаємо в сковороду дрібно нарізані гриби (у мене коричневі печериці). Обсмажуємо 5-7 хвилин до готовності грибів.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 4
Змішуємо обсмажені гриби, обсмажений фарш і дрібно нарізану зелень.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 5
У невелику мисочку розбиваємо пару яєць.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 6
Додаємо до яєць хлібні крихти і гарненько збиваємо вінчиком. Отриману масу додаємо до фаршу і перемішуємо.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 7
Розкачуємо тісто (товщину тесту регулюйте на свій смак і за обсягом отриманого фаршу). Розрізаємо тісто на дві рівні частини - на одну будемо викладати начинку, інший будемо її накривати.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 8
Викладаємо фарш на тісто, краї тіста змащуємо збитим жовтком.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 9
Тепер накриваємо начинку другим розкатаним листом тесту. Нам потрібен повністю закритий пиріг з начинкою.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 10
Робимо кілька надрізів на верхньому шарі тесту.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 11
Що залишився жовток змішуємо з вершками, сумішшю змащуємо пиріг зверху. Ставимо в духовку і запікаємо 45 хвилин при 180 градусах.
паштет з телятини і грибів в листковому тісті - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти