Паштет з телятини і грибів в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Паштет з телятини і грибів в листковому тісті - ще одне традиційне німецьке блюдо, яке зазвичай готують на свята. Готується досить просто і з доступних інгредієнтів, але смачно-то як…
Цікавий факт: паштет з телятини і грибів в листковому тісті - блюдо німецьке, проте його рецепт я знайшов в італійському кулінарному журналі. Подумав - італійці толк в їжі знають, і якщо вже у власному італійському журналі публікують якусь іноземну рецепт, напевно цей рецепт стоїть. Спробував приготувати - що, дійсно. Паштет з телятини і грибів в листковому тісті - це дуже смачно.
- Листкове тісто - 650 грам
- Жовток - 1 штука
- Вершки знежирені - 2 Ст. Ложки
- Фарш із телятини - 400 грам
- Печериці - 400 грам (можна замінити білими грибами)
- Luk-salotų - 2 штуки
- Бекон - 200 грам
- Хліб білий - 2 скибочки
- Яйця - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
У сковороді розігріваємо оливкове масло. Викладаємо в нього фарш і обсмажуємо до готовності. Солимо, перчимо і знімаємо з вогню.
В іншій сковороді, тим часом, пару хвилин обсмажуємо дрібно нарізану цибулю - до м'якості.
Коли цибуля стане м'яким - додаємо в сковороду дрібно нарізані гриби (у мене коричневі печериці). Обсмажуємо 5-7 хвилин до готовності грибів.
Змішуємо обсмажені гриби, обсмажений фарш і дрібно нарізану зелень.
У невелику мисочку розбиваємо пару яєць.
Додаємо до яєць хлібні крихти і гарненько збиваємо вінчиком. Отриману масу додаємо до фаршу і перемішуємо.
Розкачуємо тісто (товщину тесту регулюйте на свій смак і за обсягом отриманого фаршу). Розрізаємо тісто на дві рівні частини - на одну будемо викладати начинку, інший будемо її накривати.
Викладаємо фарш на тісто, краї тіста змащуємо збитим жовтком.
Тепер накриваємо начинку другим розкатаним листом тесту. Нам потрібен повністю закритий пиріг з начинкою.
Робимо кілька надрізів на верхньому шарі тесту.
Що залишився жовток змішуємо з вершками, сумішшю змащуємо пиріг зверху. Ставимо в духовку і запікаємо 45 хвилин при 180 градусах.
Смачного!