Рецепт Паштет яловичий фото

Паштет яловичий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Португальська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яловичина , Яловича печінка
Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Паштети
Кількість порцій: 10
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Давно не купую паштет в магазині, а готую самостійно. За роки практики готував його з яловичини, свинини, курки, індички. Випробував багато варіацій. Розповім, як приготувати паштет яловичий.

Опис приготування:

Домашній паштет - це одна з найсмачніших закусок. Родзинка цього - бекон, він надає особливого смаку і текстуру. Готовий паштет розкладіть по судочки і зберігайте в холодильнику. Можна пограти зі спеціями, травами і гостротою. Навіть якщо ви не любите печінку, то паштет полюбите обов'язково.

  • Яловича печінка - 500 грам
  • Бекон - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Свіжий розмарин - 4 штуки
  • Свіжий чебрець - 4 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Молоко - 0, 5 L
паштет яловичий - фото крок 1
1. Печінка вимийте і викладіть в банку, в судок або в будь-яку ємність. Залийте печінку молоком і відправте в холодильник на ніч, щоб позбутися від властивого їй запаху.
паштет яловичий - фото крок 2
2. Бекон розберіть на скибочки і викладіть на розпечену сковороду, обсмажте до хрусткої скоринки і перекладіть на серветку.
паштет яловичий - фото крок 3
3. Злийте утворився жир, але залиште пару ложок. Очистіть цибулю і часник, наріжте дрібно, поверніть сковороду на вогонь і викладіть цибулю з часником, обсмажте все до готовності.
паштет яловичий - фото крок 4
4. Овочі зі сковороди перекладіть в чашу блендера.
паштет яловичий - фото крок 5
5. Дістаньте печінку з молока, відкиньте на друшляк і промийте. Потім гарненько витріть паперовими серветками.
паштет яловичий - фото крок 6
6. Сковороду розігрійте з жиром від бекону, викладіть печінку на розпечений жир. Наріжте дрібно свіжі трави і посипте половиною.
паштет яловичий - фото крок 7
7. Через пару хвилин переверніть печінку і посипте травами з іншого боку.
паштет яловичий - фото крок 8
8. Перекладіть печінку з травами в чашу блендера до цибулі.
паштет яловичий - фото крок 9
9. Подрібніть вміст чаші до пастоподібної консистенції, сіль і poperčite.
паштет яловичий - фото крок 10
10. Викладіть до подрібненої печінки бекон і пару крапель жиру після його обсмажування.
паштет яловичий - фото крок 11
11. Увімкніть блендер, але не подрібнюйте, щоб залишилися великі шматочки бекону.
паштет яловичий - фото крок 12
12. Перекладіть паштет в судочек і остудіть в холодильнику, а якщо хочете зберегти його довше, відправте в морозилку. Зберігайте паштет близько 1 місяці.

Схожі рецепти