Паштет яловичий
(покроковий рецепт з фото)
Давно не купую паштет в магазині, а готую самостійно. За роки практики готував його з яловичини, свинини, курки, індички. Випробував багато варіацій. Розповім, як приготувати паштет яловичий.
Домашній паштет - це одна з найсмачніших закусок. Родзинка цього - бекон, він надає особливого смаку і текстуру. Готовий паштет розкладіть по судочки і зберігайте в холодильнику. Можна пограти зі спеціями, травами і гостротою. Навіть якщо ви не любите печінку, то паштет полюбите обов'язково.
- Яловича печінка - 500 грам
- Бекон - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Свіжий розмарин - 4 штуки
- Свіжий чебрець - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Молоко - 0, 5 L
1. Печінка вимийте і викладіть в банку, в судок або в будь-яку ємність. Залийте печінку молоком і відправте в холодильник на ніч, щоб позбутися від властивого їй запаху.
2. Бекон розберіть на скибочки і викладіть на розпечену сковороду, обсмажте до хрусткої скоринки і перекладіть на серветку.
3. Злийте утворився жир, але залиште пару ложок. Очистіть цибулю і часник, наріжте дрібно, поверніть сковороду на вогонь і викладіть цибулю з часником, обсмажте все до готовності.
4. Овочі зі сковороди перекладіть в чашу блендера.
5. Дістаньте печінку з молока, відкиньте на друшляк і промийте. Потім гарненько витріть паперовими серветками.
6. Сковороду розігрійте з жиром від бекону, викладіть печінку на розпечений жир. Наріжте дрібно свіжі трави і посипте половиною.
7. Через пару хвилин переверніть печінку і посипте травами з іншого боку.
8. Перекладіть печінку з травами в чашу блендера до цибулі.
9. Подрібніть вміст чаші до пастоподібної консистенції, сіль і poperčite.
10. Викладіть до подрібненої печінки бекон і пару крапель жиру після його обсмажування.
11. Увімкніть блендер, але не подрібнюйте, щоб залишилися великі шматочки бекону.
12. Перекладіть паштет в судочек і остудіть в холодильнику, а якщо хочете зберегти його довше, відправте в морозилку. Зберігайте паштет близько 1 місяці.