Папрікаш з курки
(покроковий рецепт з фото)
Тушковане м'ясо, напевно, - це одне з найвідоміших страв угорської кухні. Варіантів його приготування існує маса, один з яких, папрікаш з курки, пропоную спробувати вам.
Рецепт приготування папрікаш з курки досить простий, а смак неможливо описати словами. Неймовірно насичена і ароматна підлива з тануть у роті шматочками м'яса - це відмінний варіант для ситного обіду або вечері.
- Курка - 1 кілограм
- Помідор - 2-3 штук
- Солодкий перець - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (сало, смалець або вершкове масло)
- Паприка - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Першим необхідно очистити і нарізати цибулю. Дрібнити занадто не варто, щоб в процесі приготування він не розчинився повністю.
2. На дно сотейника або каструлі з товстим дном налити трохи олії (жиру). Відправити туди цибулю і обсмажити до м'якості і легкого золотистого кольору.
3. Невід'ємною частиною цього блюда є паприка. Її потрібно досить багато. Всипати паприку до цибулі і ретельно перемішувати, поки вона повністю не вбере масло. Щоб папрікаш з курки в домашніх умовах не був з грудочками, не варто в цей час йти від плити.
4. Курку для цієї страви можна використовувати і цілу, розрізану на порційні шматочки, і чисте філе (в першому варіанті потрібно прибрати шкірку і обрізати весь жир). Викласти її на сковороду.
5. Посолити за смаком і залишити на кілька хвилин. За цей час вимити і очистити перець, нарізати разом з помідором на невеликі кубики.
6. Надіслати на сковороду перець і помідори. Додати трохи води. Як зробити папрікаш з курки більш наваристим? Можна замість води використовувати заздалегідь приготовлений бульйон.
8. Коли вода закипить, прибрати газ до мінімуму і тушкувати під закритою кришкою близько 55-65 хвилин (в залежності від розміру шматочків). Для 10 хвилин до закінчення процесу, з'єднати сметану з борошном і ретельно перемішати. Можна посолити за смаком.
9. Додати сметану, все як слід перемішати і тушкувати ще близько 5-7 хвилин. Потім можна знімати папрікаш з курки з вогню і подавати до столу.