Папрікаш зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Угорська кухня знайома багатьом саме завдяки цій страві. Його готують по-різному, проте завжди залишається незмінним - мелена паприка і сметана. Сьогодні пропоную приготувати папрікаш з свинини.
Збираючись готувати папрікаш з свинини, потрібно серйозно поставитися до вибору м'яса. Воно не повинно бути занадто жирним або жилавим. Використовувати для цієї страви можна як свіжі помідори і перець, так і консервовані у власному соку. Сметану краще брати пожирніше.
- Свинина - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Перець солодкий - 1 штука
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Першим інгредієнтом буде цибулю. Його необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками.
2. Свинину вимити, просушити і також нарізати. Не варто робити шматочки занадто маленькими.
3. Шматочки свинини відправити в невелику мисочку і з'єднати з чайною ложкою паприки. Ретельно перемішати. Класичний рецепт папрікаш з свинини даного етапу не містить, так що при бажанні його можна пропустити.
4. На сковороду налити трохи рослинного (можна вершкового) масла. Відправити туди м'ясо, обсмажити злегка до скоринки.
5. Обсмажене м'ясо можна дістати зі сковороду або на окремій обсмажити цибулю до золотистого кольору.
6. Коли цибуля присмажився, викласти нарізаний дрібно помідор і солодкий перець (в даному варіанті використовується консервований у власному соку). Всипати решту паприку. Добре перемішати, щоб не утворилися грудочки.
7. Коли соус стане однорідним, додати на сковороду м'ясо. Посолити за смаком. При бажанні додати перець чилі або інші спеції. Накрити кришкою і тушкувати до готовності. Якщо рідини замало, то в паприкаш зі свинини в домашніх умовах можна додати трохи води або бульйону.
8. Коли м'ясо повністю проготовітся, зняти сковороду з вогню і додати сметану.
9. Ретельно перемішати. Тепер паприкаш зі свинини можна подавати до столу.