Аспік з курки і овочів
(покроковий рецепт з фото)
Аспік - це холодне м'ясне або рибне блюдо з желе. Тобто досить звичне для нас заливне з новим красивою назвою. А це завжди смачно і святково!
Таку назву прийшло до нас від французів. М'ясо або рибу з'єднують з прозорим бульйоном з желатином, після залишається дочекатися, поки "аспік" застигне! Як приготувати "аспік" з курки і овочів, читайте в покроковому рецепті.
- Курячі стегна - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець горошок - 2-3 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Горошок зелений - 50 грам (консервований)
- Кукурудза консервована - 50 грам
- Шинка - 50 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Желатин - 10 грам (швидкорозчинний)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включаючи сіль і желатин.
Курячі стегна відваріть в підсоленій за смаком воді з морквою, очищеним цибулею, перцем і лавровим листом. До готовності.
Невеликими кубиками наріжте шинку і моркву з бульйону.
Остигнуло м'ясо відокремте від шкіри і кістки, розберіть на волокна.
Штам 0, 5 L. Бульйону.
Перелийте бульйон в невелику каструлю, видавіть в нього сік половини лимона і додайте желатин.
Нагрійте бульйон на повільному вогні і помішуйте до повного розчинення желатину. Доводити до кипіння не потрібно. Коли желатин розчиниться, додайте в бульйон курку, шинку, морква, горошок і кукурудзу. Перемішайте.
Розлийте желе в одну або кілька формочок. Я форми трохи змащую олією. Якщо ви будете використовувати силіконові форми, то обов'язково попередньо поставте їх на досочку, щоб зручно було перенести в холодильник. Поставте "аспік" в холодильник на 5-6 годин.
Смачного!