Рецепт Аспік з курки і овочів фото

Аспік з курки і овочів
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Киргизька кухня
Птах , Курка , Курячі стегенця , Желатин
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Холодець
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Аспік - це холодне м'ясне або рибне блюдо з желе. Тобто досить звичне для нас заливне з новим красивою назвою. А це завжди смачно і святково!

Опис приготування:

Таку назву прийшло до нас від французів. М'ясо або рибу з'єднують з прозорим бульйоном з желатином, після залишається дочекатися, поки"Аспік" застигне! Як приготувати"Аспік" з курки і овочів, читайте в покроковому рецепті.

  • Курячі стегна - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець горошок - 2-3 штук
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Горошок зелений - 50 грам (консервований)
  • Кукурудза консервована - 50 грам
  • Шинка - 50 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Желатин - 10 грам (швидкорозчинний)
аспік з курки і овочів - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включаючи сіль і желатин.
аспік з курки і овочів - фото крок 2
Курячі стегна відваріть в підсоленій за смаком воді з морквою, очищеним цибулею, перцем і лавровим листом. До готовності.
аспік з курки і овочів - фото крок 3
Невеликими кубиками наріжте шинку і моркву з бульйону.
аспік з курки і овочів - фото крок 4
Остигнуло м'ясо відокремте від шкіри і кістки, розберіть на волокна.
аспік з курки і овочів - фото крок 5
Штам 0, 5 L. Бульйону.
аспік з курки і овочів - фото крок 6
Перелийте бульйон в невелику каструлю, видавіть в нього сік половини лимона і додайте желатин.
аспік з курки і овочів - фото крок 7
Нагрійте бульйон на повільному вогні і помішуйте до повного розчинення желатину. Доводити до кипіння не потрібно. Коли желатин розчиниться, додайте в бульйон курку, шинку, морква, горошок і кукурудзу. Перемішайте.
аспік з курки і овочів - фото крок 8
Розлийте желе в одну або кілька формочок. Я форми трохи змащую олією. Якщо ви будете використовувати силіконові форми, то обов'язково попередньо поставте їх на досочку, щоб зручно було перенести в холодильник. Поставте"Аспік" в холодильник на 5-6 годин.
аспік з курки і овочів - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти