Асорті з овочів
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати домашнє овочеве асорті: можете їсти овочі як свіжими, так і заготовленими на зиму. У будь-якому випадку ви отримаєте відмінну закуску!
З сезонних овочів дуже добре робити не тільки свіжі салати і асорті, але і заготовки на зиму. Для приготування асорті з овочів я беру різні овочі (вони, які найбільше домочадцям подобаються). Овочі намагайтеся не різати дрібно, я взагалі практично цілими кладу. Можете додати ще улюблені спеції.
- Капуста білокачанна - 1-2 штук
- Морква - 1 кілограм
- Фасоль стручковая - 1 кілограм
- Огірок - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Часник - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль - 150 грам
- Вода - 5 літрів
- Перець чорний горошком - 20-30 штук
- Лавровий лист - 5 штук
Спершу зваріть маринад. Візьміть 5 літрів води (таку кількість ідеально на 150 грамів солі, але можна і не всю використовувати), у відповідній каструлі її закип'ятіть, киньте туди зелень, перець горошком і лавровий лист. Прокип'ятіть хвилин 5, додайте сіль. Зніміть і дайте охолонути.
Поки закипати буде маринад, приготуйте інші овочі, відварити їх до напівготовності. Стручковую фасоль почистите, помийте, проваріть майже до готовності.
Цибуля поріжте часточками, опустіть в окріп хвилини на 1, 5.
Огірки, якщо середні або дрібні - НЕ ріжте. У мене були великі, деякі я розрізала навпіл. Огірки варити не треба.
Помідори теж не варіть. А ось перець почистіть від насіння і проваріть хвилини 2-3.
Морква почистіть, велику поріжте на 2-4 частини, дрібну залиште, як є. Варіть, як і квасоля, майже до готовності. Вона повинна трошки хрустіти.
Капусту поріжте на великі часточки, щоб листя трималися у качана. Щоб капуста була хрусткою, опустіть її в окріп всього на 2 хвилини.
Часник просто поріжте пластинками.
Потім всі овочі, крім квасолі і капусти, залийте остиглим маринадом, дайте їм настоятися пару днів (мені вистачило 2 дня).
Пробуйте на смак: коли овочі будуть потрібного смаку, тоді і можете вже розкласти їх по банкам.
Квасолею і капустою овочі зручно перекладати в банках. Залийте їх тим же розсолом, в якому вони були. Простерилизуйте пару хвилин і закочуйте.
Їсти можете овочі просто квашеними, а можете почекати тиждень-другий. Подавати їх раджу цілими, такими ж, як ми і укладали їх в банки. Смачного!