Асорті з овочів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Саме час робити заготовки на зиму. Пропоную хороший варіант овочевого асорті з помідорів і огірків. Можна сказати, що консервується повноцінний овочевий салат. Дістав з банки - і насолоджуєшся!
Приготуємо асорті з овочів на зиму в домашніх умовах. Інгредієнти вказані з розрахунку, що буде закриватися дві літрові банки з овочами. Консервація прекрасно зберігається до зими в холодильнику або в іншому прохолодному місці. Вдалого приготування!
- Огірки - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Перець горошком - 10-12 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець гострий - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет - 2 чайних ложки
- Braai - 0, 5 пучка
На дно двох чистих банок (по 1 л.) розкладаємо гострий перець і цибулю, порізані кільцями. Також кладемо перець горошком, подрібнену кінзу, лаврові листи і зубчики часнику.
У промитих огірків обрізаємо кінчики. Укладаємо огірки в банки.
Помідори промиваємо, наколюємо їх зубочисткою і розкладаємо по банках.
Заливаємо овочі окропом на 20 хвилин. Через 20 хвилин зливаємо окріп і заливаємо ще раз.
Зливаємо рідину в каструлю, додаємо ще трохи води, цукор і сіль. Кип'ятимо і варимо 3 хвилини.
Додаємо в кожну банку по 1 ç.l. Оцту, зверху заливаємо маринадом. Закриваємо кришками і перевертаємо до повного охолодження. Потім зберігаємо в прохолодній коморі. Смачного!