Асорті-салат на зиму «Turşu»
(покроковий рецепт з фото)
Ця заготовка сподобається абсолютно всім! Пряні і ароматні овочі в маринаді… Таке асорті відмінно урізноманітнює зиязикай стіл яскравими смаками і фарбами!
Для приготування цього салату кількість овочів можна коригувати на свій смак. Якщо не любите маринад з яскравим смаком, візьміть 6% оцет, а склад маринаду розрахований на 1 літр розсолу. Ця заготовка прекрасно стоїть в домашніх умовах, що не маловажно для міських жителів. Овочі потрібно ретельно вимити і обполоснути водою з харчовою содою. Огірки потрібно попередньо замочити на кілька годин у холодній воді.
- Капуста - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Огірки - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Перець болгарський - 3 штуки
- Часник - 7 зубчиків
- Кріп - 1 пучок (сухий)
- Перець духмяний - 5 штук
- Сіль - 2.5 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
Капусту наріжте кубиком. Викладіть в стерилізовані банки.
Очистіть перець від плодоніжки і насіння. Наріжте крупно, вставте морква.
Потім покладіть огірки.
Викладіть часник і залийте овочі окропом до верху. Прикрийте кришкою, залиште на 20 хвилин.
Смачного!