Turşu
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати овочі, приготовані по турецькому рецептом. Соління туршу - дуже смачно і ароматно. Чудова овочева закуска або доповнення до основної страви.
В даному рецепті використовуються овочі асорті, можна крім запропонованого списку овочів додати невеликі помідори або огірочки, капусту взяти білокачанну або брокколі. Соління набувають пікантний смак завдяки гострому перцю і часнику. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак.
- Квасоля спаржева - 300 грам
- Перець болгарський - 300 грам
- Морква - 1-2 штук
- Кольорова капуста - 300 грам
- Часник - 5-10 зубчиків
- Перець гострий - 1 частина
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет бальзамічний 6% - 1 Ст. Ложка
- Листя смородини - 3 штуки
- Вода - 1 літр
Підготуємо інгредієнти.
Спаржеву квасоля і цвітну капусту бланшируємо 1-2 хвилини. Капусту попередньо поділяємо на суцвіття.
Моркву чистимо і нарізаємо кружечками.
Чистимо часник і підготуємо трохи гострого перцю.
Потім нарізаємо шматочками болгарський перець.
Готуємо розсіл. З'єднуємо сіль, цукор і бальзамічний оцет. Наливаємо холодну воду, перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
На дно банки кладемо листя смородини, можна також додати листок хрону і вишні. Укладаємо всі підготовлений овочі, чергуючи їх довільно.
Заливаємо овочі розсолом і залишаємо при кімнатній температурі на добу. Прибираємо банку в холодильник мінімум на 4 дня.
Овочі туршу готові. Смачного. Зберігаємо засолені овочі в холодильнику.