Рецепт Turşu фото

Turşu
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі, Капуста, Бобові, Квасоля, Болгарський перець, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря, Літні
Заготовки, Сольовий

Пропоную спробувати овочі, приготовані по турецькому рецептом. Соління туршу - дуже смачно і ароматно. Чудова овочева закуска або доповнення до основної страви.

В даному рецепті використовуються овочі асорті, можна крім запропонованого списку овочів додати невеликі помідори або огірочки, капусту взяти білокачанну або брокколі. Соління набувають пікантний смак завдяки гострому перцю і часнику. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак.

  • Квасоля спаржева - 300 грам
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Кольорова капуста - 300 грам
  • Часник - 5-10 зубчиків
  • Перець гострий - 1 частина
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет бальзамічний 6% - 1 Ст. Ложка
  • Листя смородини - 3 штуки
  • Вода - 1 літр
Turşu - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
Turşu - фото крок 2
Спаржеву квасоля і цвітну капусту бланшируємо 1-2 хвилини. Капусту попередньо поділяємо на суцвіття.
Turşu - фото крок 3
Моркву чистимо і нарізаємо кружечками.
Turşu - фото крок 4
Чистимо часник і підготуємо трохи гострого перцю.
Turşu - фото крок 5
Потім нарізаємо шматочками болгарський перець.
Turşu - фото крок 6
Готуємо розсіл. З'єднуємо сіль, цукор і бальзамічний оцет. Наливаємо холодну воду, перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
Turşu - фото крок 7
На дно банки кладемо листя смородини, можна також додати листок хрону і вишні. Укладаємо всі підготовлений овочі, чергуючи їх довільно.
Turşu - фото крок 8
Заливаємо овочі розсолом і залишаємо при кімнатній температурі на добу. Прибираємо банку в холодильник мінімум на 4 дня.
Turşu - фото крок 9
Овочі туршу готові. Смачного. Зберігаємо засолені овочі в холодильнику.