Рецепт Асорті із огірків та помідорів на зиму фото

Асорті із огірків та помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Киргизька кухня
Овочі , Помідор , Огірок
Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 45 хв.

Асорті з помідорів і огірків - відмінна ідея для консервації на зиму. Я хочу запропонувати вам досить простий і зрозумілий рецепт. З ним заготівля виходить дивно смачною. Запам'ятовуйте рецепт!

Опис приготування:

Щоб огірочки були хрусткими, а помідори ароматними, обов'язково на дно банки покладіть листя хрону і суцвіття кропу. Крім того, доповнити асорті можна часником, солодким перцем і цибулею. Асорті виходить в міру солоним, пікантним і відмінно зберігається. Розрахунок інгредієнтів дано приблизний на одну баночку об'ємом 3 L, але все залежить від розміру помідорів і огірків.

  • Огірки - 1 кілограм
  • Помідори - 1/2 кілограма
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 50 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука (маленька)
  • Листя хрону і кріп - 1 пучок
асорті із огірків та помідорів на зиму - фото крок 1
Всі овочі і зелень ретельно вимийте. Цибуля, часник і солодкий перець очистіть і наріжте.
асорті із огірків та помідорів на зиму - фото крок 2
Банку і кришку простерилизуйте хвилин 5-7. На дно трохи остигнула баночки викладіть кріп, хрін і часник.
асорті із огірків та помідорів на зиму - фото крок 3
Заповніть баночку огірочками та помідорами. У утворилися просвіти помістіть шматочки цибулі і солодкого перцю.
асорті із огірків та помідорів на зиму - фото крок 4
Залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
асорті із огірків та помідорів на зиму - фото крок 5
Акуратно злийте воду. У банку влийте оцет, додайте цукор і сіль.
асорті із огірків та помідорів на зиму - фото крок 6
Залийте окропом і закатати. Переверніть баночку догори дном і залиште до повного охолодження.
асорті із огірків та помідорів на зиму - фото крок 7
Асорті готове. Приберіть заготовку в прохолодне темне місце.

Схожі рецепти