Асорті із огірків та помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Асорті з помідорів і огірків - відмінна ідея для консервації на зиму. Я хочу запропонувати вам досить простий і зрозумілий рецепт. З ним заготівля виходить дивно смачною. Запам'ятовуйте рецепт!
Щоб огірочки були хрусткими, а помідори ароматними, обов'язково на дно банки покладіть листя хрону і суцвіття кропу. Крім того, доповнити асорті можна часником, солодким перцем і цибулею. Асорті виходить в міру солоним, пікантним і відмінно зберігається. Розрахунок інгредієнтів дано приблизний на одну баночку об'ємом 3 L, але все залежить від розміру помідорів і огірків.
- Огірки - 1 кілограм
- Помідори - 1/2 кілограма
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 50 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Солодкий перець - 1 штука
- Цибулина - 1 штука (маленька)
- Листя хрону і кріп - 1 пучок
Всі овочі і зелень ретельно вимийте. Цибуля, часник і солодкий перець очистіть і наріжте.
Банку і кришку простерилизуйте хвилин 5-7. На дно трохи остигнула баночки викладіть кріп, хрін і часник.
Заповніть баночку огірочками та помідорами. У утворилися просвіти помістіть шматочки цибулі і солодкого перцю.
Залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
Акуратно злийте воду. У банку влийте оцет, додайте цукор і сіль.
Залийте окропом і закатати. Переверніть баночку догори дном і залиште до повного охолодження.
Асорті готове. Приберіть заготовку в прохолодне темне місце.