Салат з перців, огірків і помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Літній салат з перців, огірків і помідорів можна законсервувати і на зиму. Він виходить дуже соковитим, ароматним і смачним, проте заготовку обов'язково потрібно простерилізувати протягом 30 хвилин.
Салат можна подати як в якості закуски до будь-якого гарніру або м'ясної страви, так і самостійно з хлібом. Особливо цінний він в зиязикай час, коли свіжих овочів вже немає. Заготівлю можна брати з собою в поїздку на пікнік.
- Помідор - 0, 5 кілограма
- Огірки - 300 грам
- Перець болгарський - 300 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 6% - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець чорний горошок - 10 штук
Підготуйте необхідні інгредієнти. Їх обсяг вказано на дві банки по 0, 5 L.
Промийте огірки в воді, зріжте хвостики з обох сторін плодів, наріжте самі плоди кружечками. Помідори промийте у воді, виріжте з них зелені сердцевінкі і наріжте четвертинками.
Промийте болгарський перець, очистіть його від насіння, зрізавши кришечки і промийте, наріжте стрічками. Очистіть ріпчасту цибулю, промийте у воді і наріжте півкільцями.
Все нарізки викладіть в глибокий салатник, таз або Гастроємності. Всипте сіль, горошини чорного перцю, цукровий пісок. Очистіть і спресуйте в ємність часник. Влийте оцет і рослинне масло без запаху. Акуратно все перемішайте і залиште мінімум на 30 хвилин, щоб овочі виділили сік. Час від часу перемішуйте всю масу.
Промийте банки і коли зазначений час, викладіть нарізки в ємності, щільно вдавлюючи їх туди. Залийте залишився в ємності сік в банки до верху.
Застелите дно казана або каструлі рушником, помістіть в казан банки і залийте теплу воду в ємність, щоб вона діставала приблизно до плічок банок. Помістіть ємність на плиту.
Накрийте ємності кришками і стерилізують салат близько 30 хвилин, час від часу перемішуючи вміст банок.
Потім акуратно витягніть банки з окропу, вимкнувши нагрів.
Відразу ж закрийте гарячими кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Переверніть дном верх, перевіряючи герметичність закаток.
Остудіть і перенесіть в льох або комору.