Закуска з запечених помідорів і перців
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо іранської кухні з серії "готуємо просто, смачно і корисно! & Quot. Гостроту страви регулюйте на свій смак. Така закуска з запечених помідорів і перців завжди користується успіхом у літньому меню.
Особливий смак закуски надає кисло-солодкий соус "наршараб" - гранатовий соус. "наршараб" готується шляхом випарювання гранатового соку, з додаванням спецій. Закуску з запечених помідорів і перцю подавайте до м'ясних страв, з скибочкою хлібної коржики або запеченою картоплею. Подробиці, як приготувати закуску з запечених помідорів і перців дивіться нижче.
- Помідор - 500 грам
- Перець солодкий - 500 грам
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Наршараб - 2 Ст. Ложки (або лимонний сік)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Овочі вимийте, цибуля і часник очистіть.
Помідори і перець розріжте на половинки, у перцю видаліть насіння. Полийте оливковою олією, сіль і poperčite. Поставте в духовку запікатися на 40 хвилин при 200 градусах.
Очистіть запечені овочі від шкірки. Петрушку, цибуля, часник подрібніть. З'єднайте всі інгредієнти в чаші блендера, пробийте до однорідності. Часник і перець додавайте на свій смак.
Смачного!