Зимовий соус з запечених помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Соус з запечених помідорів виходить ніжним, яскравим за смаком, кольором і ароматом. Взимку відкриєш кришку, і насолоджуєшся ароматами літа. Смачно з м'ясними стравами і просто з скибочкою свіжого хліба.
Влітку помідори дозрілі під жарким сонцем особливо смачні і солодкі. Соус з запечених томатів можна готувати хоч кожен день, але я обов'язково ще роблю таку заготовку і на зиму. Нижче я докладно показую, як приготувати зиязикай соус з запечених помідорів.
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Базилік - 1 пучок
- Цукор - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вино біле - 100 мілілітрів
- Петрушка - 1 пучок
Овочі та зелень вимийте, цибуля, морква, часник очистіть.
Помідори наріжте великими часточками, викладіть на деко. Полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком, зверху - листя базиліка. Поставте запікатися в духовку при 180 градусах на 30 хвилин.
Цибулю і часник дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. На розігрітій олії обсмажте до золотистої скоринки.
З запечених помідор зніміть шкірку, додайте їх в сковороду, тушкуйте протягом 5 хвилин.
Перемістіть овочі в миску, додайте цукор і сіль за смаком, перебейте до стану пюре за допомогою блендера, поверніть на сковороду. Влийте біле вино, тушкуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин.
Соус готовий до вживання.
Для заготівлі на зиму гарячий соус розлийте по стерилізованим банкам, накрийте кришками. Поставте банки в каструлю, залийте теплою водою з "плечики" . Доведіть воду до кипіння, стерилізують протягом 15 хвилин.