Рецепт Зимовий соус з запечених помідорів фото

Зимовий соус з запечених помідорів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
Літні
Заготовки, Соуси, Томатний соус, Солоне

Соус з запечених помідорів виходить ніжним, яскравим за смаком, кольором і ароматом. Взимку відкриєш кришку, і насолоджуєшся ароматами літа. Смачно з м'ясними стравами і просто з скибочкою свіжого хліба.

Влітку помідори дозрілі під жарким сонцем особливо смачні і солодкі. Соус з запечених томатів можна готувати хоч кожен день, але я обов'язково ще роблю таку заготовку і на зиму. Нижче я докладно показую, як приготувати зиязикай соус з запечених помідорів.

  • Помідор - 1, 5 кілограма
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Базилік - 1 пучок
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Вино біле - 100 мілілітрів
  • Петрушка - 1 пучок
зиязикай соус з запечених помідорів - фото крок 1
Овочі та зелень вимийте, цибуля, морква, часник очистіть.
зиязикай соус з запечених помідорів - фото крок 2
Помідори наріжте великими часточками, викладіть на деко. Полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком, зверху - листя базиліка. Поставте запікатися в духовку при 180 градусах на 30 хвилин.
зиязикай соус з запечених помідорів - фото крок 3
Цибулю і часник дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. На розігрітій олії обсмажте до золотистої скоринки.
зиязикай соус з запечених помідорів - фото крок 4
З запечених помідор зніміть шкірку, додайте їх в сковороду, тушкуйте протягом 5 хвилин.
зиязикай соус з запечених помідорів - фото крок 5
Перемістіть овочі в миску, додайте цукор і сіль за смаком, перебейте до стану пюре за допомогою блендера, поверніть на сковороду. Влийте біле вино, тушкуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин.
зиязикай соус з запечених помідорів - фото крок 6
Соус готовий до вживання.
зиязикай соус з запечених помідорів - фото крок 7
Для заготівлі на зиму гарячий соус розлийте по стерилізованим банкам, накрийте кришками. Поставте банки в каструлю, залийте теплою водою з "плечики" . Доведіть воду до кипіння, стерилізують протягом 15 хвилин.

Схожі рецепти