Салат з запечених перців
(покроковий рецепт з фото)
Не часто мені доводиться готувати теплі салати. Якось в нашій країні ми звикли більше до таких холодним і майонезним, які ми їмо перед справжнім гарячим блюдом.
Я хочу трохи розмити рамки уявлень і розповісти про те, як приготувати салат з запечених перців. Фактично це буде гарнір до основної страви або навіть повноцінне гаряче. Виходить дуже ситно, смачно і незвично. І додавши mocarellu, ви просто розчиніться в цій страві!
- Болгарський перець - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Моцарелла - 150 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Часник - 2 зубчики
Перець і помідори помийте. Збризніть овочі маслом і викладіть на деко або в іншу підходящу для запікання посуд.
Духовку розігрійте до 200 градусів. Запікайте хвилин 25, щоб шкірка потріскалася. Потім овочі остудіть.
Поки інгредієнти готуватимуться в духовці, зробіть заправку. Подрібнений часник з'єднайте з 3 ложками олії, меленим перцем і сіллю. Добре перемішайте.
Остигнули овочі очистіть від шкурок і поріжте на великі шматки разом з сиром. Влийте в салат заправку.
Готовий салат посоліть, якщо це необхідно, і перемішайте. Подавайте до столу в теплому вигляді.