Салат з запечених баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Дивно простий салат з запечених баклажанів в домашніх умовах - прекрасний варіант для любителів корисних, смачних і нескладних страв. Він підійде як для вечері, так і для обіду.
Цей рецепт приготування салату з запечених баклажанів хороший тим, що його можна доповнити найрізноманітнішими інгредієнтами: помідорами, солодким перцем або іншими овочами, улюбленої зеленню, сиром, наприклад. Запечені баклажани виходять дивно ніжним і пікантними. Такий салатик можна подавати як самостійне блюдо, так і як гарнір до м'яса.
- Баклажан - 2 штуки
- Оливкова олія - 80 мілілітрів
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1-2 чайних ложок
- Часник - 4-5 штук
- Лимон - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- М'ята - 1 щіпка
- Смажений мигдаль - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти, необхідні, щоб повторити цей простий рецепт салату з запечених баклажанів. У заправку ви можете добити також трохи гострого соусу, наприклад.
2. Вимийте і висушіть баклажани. Наріжте їх середніми кубиками і викладіть в глибоку миску. Підсолити і відставте на час в сторону.
3. А тим часом включіть розігріватися духовку, можна зайнятися заправкою. У глибокій ємності з'єднайте оливкова олія, яблучний оцет, мед і перець. Очистіть часник, подрібніть його. Все як слід перемішайте.
4. З'єднайте баклажани з маринадом, розподіліть його рівномірно. Перемішайте. Також ви можете використовувати для аромату сушені трави.
5. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього овочі рівним шаром. Надішліть в розігріту духовку мінімум на 20 хвилин. Потім перевірте на готовність. Залежно від розміру кубиків, буде потрібно від 20 до 40 хвилин на запікання. Паралельно зробіть заправку для подачі: з'єднайте сік 1 лимона і соєвий соус, додайте цедру і перемішайте.
6. Ось і весь секрет, як зробити салат з запечених баклажанів. Залишилося тільки перекласти овочі в глибоку миску, полити заправкою, додати трохи подрібненої м'яти і присипати зверху горішками.
Смачного!
Смачного!