Рецепт Салат з запечених баклажанів фото

Салат з запечених баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі , Баклажан
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Салати
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дивно простий салат з запечених баклажанів в домашніх умовах - прекрасний варіант для любителів корисних, смачних і нескладних страв. Він підійде як для вечері, так і для обіду.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування салату з запечених баклажанів хороший тим, що його можна доповнити найрізноманітнішими інгредієнтами: помідорами, солодким перцем або іншими овочами, улюбленої зеленню, сиром, наприклад. Запечені баклажани виходять дивно ніжним і пікантними. Такий салатик можна подавати як самостійне блюдо, так і як гарнір до м'яса.

  • Баклажан - 2 штуки
  • Оливкова олія - 80 мілілітрів
  • Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1-2 чайних ложок
  • Часник - 4-5 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
  • М'ята - 1 щіпка
  • Смажений мигдаль - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
салат з запечених баклажанів - фото крок 1
1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти, необхідні, щоб повторити цей простий рецепт салату з запечених баклажанів. У заправку ви можете добити також трохи гострого соусу, наприклад.
салат з запечених баклажанів - фото крок 2
2. Вимийте і висушіть баклажани. Наріжте їх середніми кубиками і викладіть в глибоку миску. Підсолити і відставте на час в сторону.
салат з запечених баклажанів - фото крок 3
3. А тим часом включіть розігріватися духовку, можна зайнятися заправкою. У глибокій ємності з'єднайте оливкова олія, яблучний оцет, мед і перець. Очистіть часник, подрібніть його. Все як слід перемішайте.
салат з запечених баклажанів - фото крок 4
4. З'єднайте баклажани з маринадом, розподіліть його рівномірно. Перемішайте. Також ви можете використовувати для аромату сушені трави.
салат з запечених баклажанів - фото крок 5
5. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього овочі рівним шаром. Надішліть в розігріту духовку мінімум на 20 хвилин. Потім перевірте на готовність. Залежно від розміру кубиків, буде потрібно від 20 до 40 хвилин на запікання. Паралельно зробіть заправку для подачі: з'єднайте сік 1 лимона і соєвий соус, додайте цедру і перемішайте.
салат з запечених баклажанів - фото крок 6
6. Ось і весь секрет, як зробити салат з запечених баклажанів. Залишилося тільки перекласти овочі в глибоку миску, полити заправкою, додати трохи подрібненої м'яти і присипати зверху горішками.
Смачного!

Схожі рецепти