Рецепт Соус-діп з запечених баклажанів фото

Соус-діп з запечених баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Помідор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Літні
Соуси , Для птахів , До м'яса
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Соус з запечених баклажанів і помідорів відмінно поєднується з м'ясом, matnakašem, запеченою картоплею. Гостроти додасть свіжа цибуля. Можна дати настоятися близько години, так соус-діп стане ще смачніше.

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт, як приготувати соус-діп з запечених баклажанів. Баклажани і помідори запікаються в духовці до м'якості, до них додається свіжа цибуля, зелень, лимонний сік і трохи масла. Всі подрібнюється блендером. Соус можна їсти відразу, можна дати настоятися і"подружитися" інгредієнтам.

  • Баклажан - 500 грам
  • Помідор - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Базилік - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Сік лимонний - 1-2 Ст. Ложок
соус-діп з запечених баклажанів - фото крок 1
Вимийте овочі та зелень, цибуля очистіть.
соус-діп з запечених баклажанів - фото крок 2
Помідори і баклажани наріжте великими скибочками, приправити сіллю, полийте олією. Поверх помідорів розкладіть листочки базиліку.
соус-діп з запечених баклажанів - фото крок 3
Поставте запікатися в розігріту до 220 градусів духовку на 40 хвилин.
соус-діп з запечених баклажанів - фото крок 4
Зніміть з запечених овочів шкірку. Цибуля і петрушку подрібніть. Додайте масло, лимонний сік, сіль і перець за смаком. Подрібніть все до однорідності за допомогою блендера.
соус-діп з запечених баклажанів - фото крок 5
Дайте соусу настоятися протягом години. Смачного!

Схожі рецепти