Соус-діп з запечених баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Соус з запечених баклажанів і помідорів відмінно поєднується з м'ясом, matnakašem, запеченою картоплею. Гостроти додасть свіжа цибуля. Можна дати настоятися близько години, так соус-діп стане ще смачніше.
Перед вами простий рецепт, як приготувати соус-діп з запечених баклажанів. Баклажани і помідори запікаються в духовці до м'якості, до них додається свіжа цибуля, зелень, лимонний сік і трохи масла. Всі подрібнюється блендером. Соус можна їсти відразу, можна дати настоятися і "подружитися" інгредієнтам.
- Баклажан - 500 грам
- Помідор - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Базилік - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Сік лимонний - 1-2 Ст. Ложок
Вимийте овочі та зелень, цибуля очистіть.
Помідори і баклажани наріжте великими скибочками, приправити сіллю, полийте олією. Поверх помідорів розкладіть листочки базиліку.
Поставте запікатися в розігріту до 220 градусів духовку на 40 хвилин.
Зніміть з запечених овочів шкірку. Цибуля і петрушку подрібніть. Додайте масло, лимонний сік, сіль і перець за смаком. Подрібніть все до однорідності за допомогою блендера.
Дайте соусу настоятися протягом години. Смачного!