Рецепт Мус з запечених баклажанів фото

Мус з запечених баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Зелень , Баклажан , Горіхи , Грецькі горіхи , Часник , Базилік , Кріп
ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Мус з баклажанів може використовуватися як начинка для маленьких тарталеток або в якості дип-соусу. Дуже ніжний по консистенції, дуже смачний і дуже легко готується. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Ви любите страви з баклажанів, але готуєте їх рідко, тому що при приготуванні баклажани вбирають багато масла? Я розповім вам, як приготувати мус з запечених баклажанів і ви зможете використовувати його, щоб спорудити смачні закуски. Процес простий і дуже легкий. Готуємо!

  • Баклажан - 1 штука (у мене 370 грам)
  • Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
  • Грецькі горіхи - 5-6 штук
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Перець чилі - 1 щіпка (за смаком)
  • Базилік сушений - 1 щіпка
  • Зелень кропу - 1 Чайна ложка (нарізаного)
мус з запечених баклажанів - фото крок 1
Баклажан розрізаємо навпіл.
мус з запечених баклажанів - фото крок 2
І запікаємо в рукаві для запікання при температурі 200 градусів хвилин 20-25.
мус з запечених баклажанів - фото крок 3
Потім разрежем рукав, відкриємо баклажан і запікаємо ще хвилин 10. За цей час випарується зайва волога.
мус з запечених баклажанів - фото крок 4
Підготуємо спеції, очистимо горіхи і часник.
мус з запечених баклажанів - фото крок 5
Горіхи подрібнюємо за допомогою кавомолки в порошок. Часник подрібнити за допомогою Часничниці.
мус з запечених баклажанів - фото крок 6
Баклажан запікся, даємо йому охолонути. І потім ложкою вибираємо м'якоть, залишаючи шкірку.
мус з запечених баклажанів - фото крок 7
Викладаємо в чашу блендера м'якоть баклажана, всі спеції, подрібнені горіхи і часник. Додамо дрібно нарізаний кріп і оливкове масло. Можна додати чайну ложку лимонного соку.
мус з запечених баклажанів - фото крок 8
І подрібнюємо-збиваємо в однорідний мус.
мус з запечених баклажанів - фото крок 9
Мус виходить дуже ніжним, з пікантним смаком.
мус з запечених баклажанів - фото крок 10
Його можна подавати на підсмажених тостах, на кружочках помідора (як у мене), заповнювати мусом тарталетки, подати як соус-діп.

Схожі рецепти