Мус з запечених баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Мус з баклажанів може використовуватися як начинка для маленьких тарталеток або в якості дип-соусу. Дуже ніжний по консистенції, дуже смачний і дуже легко готується. Обов'язково спробуйте!
Ви любите страви з баклажанів, але готуєте їх рідко, тому що при приготуванні баклажани вбирають багато масла? Я розповім вам, як приготувати мус з запечених баклажанів і ви зможете використовувати його, щоб спорудити смачні закуски. Процес простий і дуже легкий. Готуємо!
- Баклажан - 1 штука (у мене 370 грам)
- Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
- Грецькі горіхи - 5-6 штук
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Перець чилі - 1 щіпка (за смаком)
- Базилік сушений - 1 щіпка
- Зелень кропу - 1 Чайна ложка (нарізаного)
Баклажан розрізаємо навпіл.
І запікаємо в рукаві для запікання при температурі 200 градусів хвилин 20-25.
Потім разрежем рукав, відкриємо баклажан і запікаємо ще хвилин 10. За цей час випарується зайва волога.
Підготуємо спеції, очистимо горіхи і часник.
Горіхи подрібнюємо за допомогою кавомолки в порошок. Часник подрібнити за допомогою Часничниці.
Баклажан запікся, даємо йому охолонути. І потім ложкою вибираємо м'якоть, залишаючи шкірку.
Викладаємо в чашу блендера м'якоть баклажана, всі спеції, подрібнені горіхи і часник. Додамо дрібно нарізаний кріп і оливкове масло. Можна додати чайну ложку лимонного соку.
І подрібнюємо-збиваємо в однорідний мус.
Мус виходить дуже ніжним, з пікантним смаком.
Його можна подавати на підсмажених тостах, на кружочках помідора (як у мене), заповнювати мусом тарталетки, подати як соус-діп.